Veensche Boys raakt achterop

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

In Nijkerkerveen kwamen de gastheren prima uit de startblokken met goed spel en veel kansen. Na ruim tien minuten nam Veensche Boys dan ook verdiend de leiding. Een goed combinatie tussen Daniel de Haan op Harmgeert Bakker eindigde met een pass op Mark Koelewijn. De Spakenburger legde bekeken opzij op Jelte Bakker die beheerst inschoot: 1-0. De Boys gingen op jacht naar meer en een tweede treffer hing lange tijd in de lucht, maar wilde maar niet vallen.

NIJKERKERVEEN - Met het derde gelijkspel na vijf wedstrijden schiet Veensche Boys weinig op. Zaterdag werden er tegen Blauw Geel’55 opnieuw punten verspeeld in de strijd om de top in de tweede klasse. Een goede eerste helft kon niet worden voortgezet in de tweede en de 1-1 was uiteindelijk terecht.

Zoals zo vaak was de eerste kans voor Blauw Geel’55 wel meteen raak. Balverlies voor de Boys werd gevolgd door een vlijmscherpe counter met als eindstation Frank van den Wagen. Hij weifelde niet en zorgde voor de 1-1.

Hierna ontstond een boeiende fase in het duel met snel op en neer golvend spel, maar zonder doelpunten tot de rust.

Initiatief verloren

Na rust wilde Veensche Boys het goede spel van de eerste helft herhalen, maar dat lukte alleen de eerste minuten. Daarna verloren de Boys het initiatief aan de gasten uit Ede en moesten ze alle zeilen bijzetten om geen tegentreffer te incasseren. Joeri Epskamp deed in die fase goed werk door de Blauw Geel aanvallers Danny Burgerhoudt en Simon Kooiman het scoren te beletten.

Pas in het laatste kwartier deed Veensche Boys weer van zich spreken na het inbrengen van Erik Kool, Sebastiaan Blom en Arjen Ruitenbeek. De nog niet geheel herstelde ervaren krachten en de jongeling zorgden voor extra druk en gevaar, maar konden toch niet voorkomen dat Veensche Boys opnieuw punten verspeelde.

Het gelijke spel van 1-1 voelde erg onbevredigend voor trainer Peters van Veensche Boys. ,,We hebben volgens mij onze beste eerste helft van het seizoen gespeeld, maar weer vergeten afstand te nemen. Dan loop je tegen een ongelukkige tegentreffer aan en in de tweede helft is het goede spel lange tijd weg. We moeten constanter en meer geconcentreerd gaan spelen en natuurlijk afstand nemen als we de kansen krijgen. In dat licht is de invalbeurt van Erik Kool en Arjen Ruitenbeek zeker gunstig, al had ik ze zaterdag liever gehad dat ze niet hoefden in te vallen.”