TV-specialist Van de Veen jubileert

17 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De behoefte naar het repareren van deze apparaten was duidelijk aanwezig en daarom was Johan de eerste in de regio Nijkerkerveen die reparaties aan huis uitvoerde.

NIJKERKERVEEN - Johan van de Veen (62) begon in 1974 op een paar vierkante meter in een omgebouwde patattent die achter stond met reparaties van kleurentelevisies.

door Maureen van Goethem

Johan begon zijn loopbaan zo’n 35 jaar geleden bij Philips waar hij een speciale opleiding heeft gehad tot KTV technicus. ,,Toen had je nog veel uitval en daardoor ben ik er een beetje ingegroeid. Toen kwamen er ook Duitse zenders op en omdat ik veel bij de mensen thuis kwam, heb ik zo’n beetje overal in Nijkerkerveen antennes op het dak geplaatst. En omdat ik veel bij de mensen kwam, vroegen zij op een gegeven moment of ik naast reparaties ook televisies kon verkopen.”

Johan begon de zaak met niets. Hij kon zich drie nieuwe televisies, uiteraard van Philips, permitteren. Elke gulden ging in de winkel en uiteindelijk groeit de zaak stukje bij beetje. ,,Wij woonden bij elkaar met de familie. De zaak werd iedere keer wat groter. Er zijn aardig wat interne verhuizingen of verbouwingen geweest.” De zaak groeit en een eerste personeelslid dient zich aan. “Gert, onze monteur, werkt hier al 33 jaar.”

Johan moest het een beetje rustiger aan doen en werkt daarom nu wat minder. Zijn zoon Henry van de Veen (39), vierde generatie die op deze plek woont, is er van jongs af aan in gegroeid en neemt de zaak langzamerhand over. Johan: ,,Op de achtergrond is nog werk genoeg te doen.”

Tegenwoordig kan de klant bij Johan van de Veen nog steeds terecht voor reparaties aan wit- en bruingoed. En in de winkel vindt u een actueel aanbod van bekende A-merken. Huishoudelijke apparatuur zoals (Amerikaanse) koelkasten, afwasautomaten en diepvriezers. Maar ook Plasma & LCD tv’s, beamers, video, DVD / Blue-ray spelers & (harddisk) recorders, navigatiesystemen, etc. zijn verkrijgbaar. Indien gewenst wordt deze apparatuur gratis thuis aangesloten.

Het is typerend: Een klant die tijdens het interview een klein onderdeel nodig heeft zegt: ,,Hij heeft ook werkelijk alles.” Ook de nieuwste bioscooptelevisie (21:9), wereldprimeur van Philips (hoe kan het ook anders) is prominent in de winkel opgehangen. ,,Wij zijn de enige in de regio die hem hebben”, aldus een trotse Henry.

uJoh. Van de Veen, Schoolstraat 37a, Nijkerkerveen. Tel. (033) 257 18 07. www.johanvandeveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie