Zaak mishandeling nog aangehouden

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

ARNHEM (Apa) – De rechtbank Arnhem heeft de zaak tegen een 18-jarige man uit Nijkerk dinsdag voor onbepaalde tijd aangehouden. De rechters willen eerst een psychologische rapportage over de jongeman laten opmaken voordat ze tot een inhoudelijke behandeling van deze mishandelingzaak overgaan. De verdachte zelf zegt ook ‘behoefte te hebben aan een gesprek met een psycholoog’.

Afgescheurd oor

De 18-jarige jongen staat terecht omdat hij - samen met een vriend – in Nijkerk een andere man ernstig zou hebben mishandeld. De twee jongens zouden op 20 oktober van het afgelopen jaar hun slachtoffer eerst een tijdje hebben achtervolgd om hem vervolgens met een bierfles te slaan en hem te schoppen en trappen. Het slachtoffer liep als gevolg van de mishandeling een afgescheurd linkeroor en een gat in het hoofd op.

Vrij man

De jongen uit Nijkerk, die sinds het plegen van de daad tot op heden gevangen zat, zal vanaf morgen weer (voorlopig) een vrije man zijn. De rechtbank schorste dinsdag, op verzoek van de advocaat, de voorlopige hechtenis.

“De strafdaden die verdachte zou hebben gepleegd, zijn ernstig, en wij hebben dus ook ernstige bezwaren tegen een voorlopige vrijlating, maar wij stemmen hier toch mee in gezien zijn jeugdige leeftijd ens de lange periode die hij nu al in de gevangenis heeft doorgebracht (bijna vijf maanden).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie