Te weinig parkeerplaatsen

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De aanwezige collegeleden, burgemeester Gerard Renkema en wethouder Renger Walet, kregen een keurige berekening voorgelegd van Gerard van den Tweel. ,,Er komt een supermarkt van 5.500 m2. Daarvoor moeten minstens 125 parkeerplaatsen worden aangelegd volgens de norm. Voor de 90 woningen moeten ongeveer 110 parkeerplaatsen komen. Dat zijn er al 235. Er wordt een parkeergarage aangelegd voor 300 plaatsen, maar er verdwijnen op het Molenplein, het Smidsplein, de Oosterstraat en en het voormalige VVV-terrein ook weer 150 parkeerplaatsen. Dat levert een tekort op van zeker 200 tot 300 parkeerplaatsen.”

Nijkerkse ondernemers furieus NIJKERK - Tijdens de ledenvergadering van Nijkerkse Ondernemersvereniging is heftige kritiek geuit op de parkeerplannen die in het akkoord over het molenplein zijn opgenomen. De voorzitter, Gerard van den Tweel, en diverse ondernemers stelden dat er veel te weinig parkeerplaatsen komen.

door Henk Brinkman

Voorzitter Van den Tweel eist een onafhankelijk onderzoek. Hij kondigde daags na de vergadering aan dat de NOV in samenwerking met de Kamer van Koophandel, waar hij ook bestuurslid is, een onderzoek gaat doen. ,,We gaan zelf de opdracht geven aan een bureau. Dan weten we zeker dat het onafhankelijk is. En als er ondergronds geen parkeerplaatsen bijkomen, omdat het te duur is, dan moet er maar een bovengrondse parkeergarage komen. In de omgeving van het oude postkantoor bijvoorbeeld.” Hij wijst ook op de vele bijeenkomsten in De Schakel. ,,Bij een congres staat de parkeergarage in één keer vol. Dan moeten de klanten nog komen.” Bestuurslid Bert van Doggenaar vindt het belangrijk nu een stevig signaal af te geven. ,,Anders wordt het weer mosterd na de maaltijd.” Hij oppert een parkeergarage onder het Van Reenenpark of een parkeerdek boven de woningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie