Herinneringen met Wiesje de Lange

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

gebouw Trias, Groenmarkt 2 in Meppel.

NIJKERK - De bij velen bekende Israëlische journaliste en schrijfster Wiesje de Lange spreekt maandagavond 15 oktober in het Israëlcentrum, Patroonstraat 1 in Nijkerk.

De bijeenkomst begint om 17.00 uur (zaal open om 16.30 uur) en iedereen is welkom. Rond 18.00 uur worden gratis soep en broodjes verstrekt. Het wordt georganiseerd door de stichting Christenen voor Israël. Belangstellenden worden verzocht zich telefonisch op te geven via telefoonnr. (033) 2458824.

Het thema van Wiesje de Lange is: ‘En wij zullen de naam van de Here onze God in herinnering brengen.’ Zelf zegt ze het volgende over haar komende toespraak: ,,De wereld kan ons denigreren, beroddelen en vals beschuldigend zeggen dat wij landen en andere volken bezetten. De wereld blijft proberen om Israël in alle opzichten te vernietigen, te bekladden, leugens over Israël te propageren en zo het grote ideaal te bereiken: ‘Laten wij hen vernietigen opdat de naam van God niet meer zal worden genoemd’.

Maar wij zullen de wereld blijven herinneren aan de naam van onze God, die dit land zijn land noemde en Israël opdroeg het te zien als een teken van zijn verbond met ons. Hier moesten wij hem dienen en hier zou hij altijd in ons midden vertoeven. Aan dat alles dient Israël de wereld steeds weer te herinneren, want het wordt voortdurend vergeten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie