Hoevelaken Bereikbaar in verweer tegen afsluiting afrit

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar gaat bezwaar aantekenen bij de Raad van State tegen het besluit van Rijkswaterstaat om de afritten vanaf de A1 bij Hoevelaken af te sluiten.

door Henk Brinkman

De Stichting wijst erop dat Rijkswaterstaat zelf een alternatief heeft genoemd dat verkeerstechnisch evengoed scoort en slechts 1 miljoen euro meer zou kosten. Volgens de Stichting is dat te verwaarlozen op een totaal bedrag van 220 miljoen euro. Dat alternatief is het verleggen van de afrit met ongeveer 200 meter. Rijkswaterstaat meldde eerder op een bewonersavond in Hoevelaken dat door het alternatief vertraging zou ontstaan, omdat er grond zou moeten worden aangekocht. De Stichting heeft nu ontdekt dat de voor het alternatief benodigde grond al in bezit is van Rijkswaterstaat. Ook de huidige aansluiting van de Amersfoortsestraat kan gewoon behouden blijven.

Bovendien stelt de Stichting dat er bij afsluiting van de afrit waardevermindering van bedrijfspanden zal optreden die vele miljoenen zal bedragen. Ook verwacht de Stichting een lagere taxatie van woningen in Hoevelaken met 5 tot 10 procent. Ook zijn er veel hogere kosten voor het verkeer door het omrijden dat volgens de Stichting meer dan 10 minuten tijd zal kosten.

Omdat het wegaanpassingsbesluit van Rijkswaterstaat onder de Crisis- en Herstelwet valt is het voor lagere overheden zoals de gemeenten Nijkerk en Amersfoort niet mogelijk bezwaar aan te tekenen bij de Raad van State.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie