Nijkerker Hidde Frankena nieuwe penningmeester in KNHS Bestuur

28 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

ERMELO/NIJKERK - De KNHS Ledenraad gaf gisteravond haar goedkeuring aan het jaarwerkplan en de begroting voor 2013. Ze benoemde Nijkerker Hidde Frankena unaniem als nieuw lid van het KNHS bestuur in de rol van penningmeester. Frankena volgt met ingang van januari 2013 Ieko Sevinga op.

De KNHS Ledenraad benoemde Hidde Frankena unaniem als nieuw lid van het KNHS bestuur. Frankena volgt met ingang van januari 2013 Ieko Sevinga op. Frankena, in het dagelijks leven directeur van Royal GMF in Gouda. ,,Dit is niet de eerste keer dat ik Leko Sevinga opvolg. Dat deed ik jaren geleden ook als voorzitter van de ponyclub," grapte Frankena, nadat hij met applaus door de Ledenraad was welkom geheten. Frankena is nu nog voorzitter van regio Gelderland. De nieuwe penningmeester is dus geen onbekende op bestuurlijk vlak binnen de KNHS. De 51-jarige Frankena beschikt daarnaast over veel kennis van financiën en het bedrijfsleven. Voor zijn functie bij Royal GMF vervulde Frankena meerdere leidinggevende functies in het bedrijfsleven. Zo was de aankomend penningmeester CEO Europe van DiverseyLever en senior Vice-President Food & Beverage DiverseyLever.

Hidde Frankena is een actief menner en beoefent met zijn gezin de paardensport. Zijn aandachtspunten in het KNHS-bestuur liggen de komende jaren bij organisatievraagstukken en veranderingsprocessen. De komende maanden maakt hij al deel uit van het bestuur in de rol van bestuurslid. Dit totdat Ieko Sevinga in januari komend jaar afscheid neemt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie