Heren Flevo 1 - Piranha 1

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De heren van Flevo 1 moesten het afgelopen zaterdag opnemen tegen de Piranha uit Enschede, een studentenverenging. Hierdoor was vooraf de sterkte van dit team moeilijk in te schatten. Er werd gehoopt om een overwinning te behalen en de goede lijn na het gelijke spel van vorige week door te zetten.

In de eerste periode van de wedstrijd opende de captain van Flevo 1, net als in de eerste twee wedstrijden, de score. Verder kwam in deze periode alleen Jurjen Engelsman nog tot score en werden een groot aantal kansen gemist.

Hierdoor bleef het in het begin van de tweede periode nog spannend. Na een mislukte overtalsituatie van de Piranha sloeg Maarten Kuijt toe met zijn doelpunt. Hierdoor kwam Flevo op een bevrijdende 3-0 voorsprong. Aan het eind van de tweede periode stond de teller bij Flevo op 5 en de Piranha nog steeds op nul. Het was nu onderhand duidelijk geworden dat de tegenstander totaal geen overkomsten had met het bijtgrage beestje waar de clubnaam voorstaat. De heren van Flevo maakten hier dankbaar gebruik van door ze vast te leggen, zodat ze niet tot noemenswaardige aanvallen toekwamen.

In het begin van de derde periode nam jeugdspeler Stefan den Boer de bal op zijn hand en tekende voor de 6-0. Hiermee volgende hij het goede voorbeeld op van een andere jeugdspeler Willem Diepeveen die vorige week twee keer had gescoord. Ze lieten vandaag ook weer zien dat ze mee kunnen in het hoogste team van Flevo.

Halverwege de derde periode kwam dan het eerste echte wapenfeit van Piranha, ze scoorde de 7-1. Dat deerde de heren van coach Hans de Groot niet en gingen geconcentreerd verder met het ingezette spel. Dit resulteerde in een 10-1 stand na 3 periodes.

In de vierde periode veranderde er weinig in het spelbeeld. Flevo ging door en ronde aan het begin van de vierde periode een overtal goed af. Dit gebeurde nadat coach Hans de Groot zijn pupillen door middel van een time-out goed had neergelegd in de overtal situatie. Nadat hij gescoord had in de overtal scoorde Around Haandrikman nogmaals. Maarten Kuijt had aan Flevo zijde het slotakkoord met twee doelpunten, wat zijn totaal in deze wedstrijd op vier bracht. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor de mannen uit Enschede. Deze scoorde en brachten daarmee de eindscore op 14-2. Maar dat maakte de vreugde bij de heren van Flevo er niet minder om.

Score: 1e periode: 2-0, 2e periode : 5-0, 3e periode : 10-1, Eindstand: 14-2

Doelpuntenmakers: Maarten Kuijt 4x, Jurjen Engelsman 3x, Richard Deuzeman 2x, Arnoud Haandrikman 2x, Stefan den boer, Ivar Loos en Jasper Vastenburg 1x.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie