Ook glazen huis in Nijkerk

26 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Niet alleen in Leiden stond een Glazen Huis, ook bij de Oranje Nassauschool in Nijkerk was een Glazen Huis ingericht. Leerlingen van groep 7/8 wilden ook hun steentje bijdragen aan het Goede Doel. Dat is gelukt, want zaterdag werd een cheque van 1100 euro aan de Radio 3 DJ's overhandigd.

Dinsdag kwamen ze op het idee en na twee dagen hard werken werd donderdag een heus Glazen Huis opgericht bij de deur van de school aan het Eijkmanplantsoen. Er was een geluidsinstallatie geregeld en alle leerlingen mochten een plaat aanvragen, die dan werd gedraaid. Uiteraard tegen betaling voor het goede doel.

Jette, Sara, Franka en Shelly aten de hele dag niets. Zelfs niet stiekem tijdens het bakken van cakejes. ,,En dan krijg je echt trek, hoor."

De hele dag waren er steeds 3 of 4 leerlingen in het Glazen Huis, die telkens werden afgewisseld. De meiden vertellen dat er is gedanst en een sponsorloop is gehouden. Jette:,,We zijn ook met een collectebus langs de deuren gegaan in de buurt."

Trots vertellen de meiden dat er die dag alleen al 669,84 euro was opgehaald, maar dat er nog meer geld zou komen.

Uiteindelijk werd een totaalbedrag van 1100 euro opgehaald. Zaterdag togen de leerlingen Rutger, Ingmar, Frans, Rinck en Stijn naar leiden om de envelop aan de bewoners van het Glazen Huis te overhandigen. De enveloppe was te groot en te zwaar (!) om door de brievenbus te stoppen. Daarom mochten de leerlingen het in een aparte ruimte aanbieden met een begeleidend filmpje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie