Boekhandel Roodbeen knalt open

24 augustus 2011 om 00:00 Ondernemend

Na ruim veertig jaar is Boekhandel Roodbeen, zeer bekend in de wijde omgeving van Nijkerk, verhuisd naar een nieuw onderkomen. Na een aantal roerige jaren, gaat Marina Lanting als eigenaar alleen verder.

NIJKERK - Niemand minder dan kinderboekenheld Geronimo Stilton was ruim een week geleden op visite bij de opening van Boekhandel Roodbeen aan het Verlaat in Nijkerk.

Door Maureen van Goethem

Sinds eind jaren ‘60 was de boekhandel gevestigd op de hoek Vetkamp en Singel. “De voornaamste reden om te verhuizen is om zo wat dichterbij het levendige Plein te zitten,” vertelt Marina. “Daarnaast wordt de omgeving van de oude locatie op de schop genomen met alle gevolgen van dien. Hier zag ik enorm tegenop.”

Onder belangstelling van vele geïnteresseerden werd de ruime, lichte en overzichtelijke winkel rond negen uur tijdens de Nacht van Nijkerk formeel geopend. “Met een knal ontkurkte Henk van Rhee, mijn vader, de champagnefles en was de opening een feit. De klanten mogen nu letterlijk over de brug komen.”

“Een belangrijk geheel is dat de tijdschriften zullen terugkeren in ons assortiment,” aldus Marina. “De boekhandel blijft verder net als altijd de ruim gesorteerde Libris boekhandel met deskundig en enthousiast personeel. De eerste periode is het druk geweest. Klanten zijn komen kijken en de reacties zijn heel positief. We kregen zelfs bloemen van klanten. Zo fantastisch.”

Zelfs aan de kleintjes is gedacht. Midden in de winkel staan bioscoopstoelen met daarnaast manden met Donald Ducks. “Terwijl vader of moeder even iets aan het uitzoeken zijn, kunnen de kinderen even lezen.”

Marina ziet Roodbeen als een winkel waar steeds meer te beleven valt. Roodbeen organiseert regelmatig boekpresentaties, workshops of andere speciale activiteiten in de boekhandel zelf. Ook komen er regelmatig auteurs naar hun Literair Café voor een boekpresentatie of interview. “Het ligt in de bedoeling dat er in de toekomst veel bijeenkomsten georganiseerd gaan worden. Hoe dat precies gaat uitpakken, weten we op dit moment nog niet. We zijn namelijk zo druk geweest met de verhuizing. Op dit moment laten we het enthousiasme van het Nijkerkse publiek even bezinken.”

Boekhandel Roodbeen

Verlaat 13

Nijkerk

Tel. 033-2452712

www.boekhandelroodbeen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie