NSC houdt kans op handhaving in eigen hand door goede zege

11 mei 2011 om 00:00 Sport

Doelpunten: Jan Roelof Beukers 0-1, Mark van de Weerd 0-2, Joost van Apeldoorn 1-2, Jerald Reina 1-3, 1-4; Mark van de Weerd 1-5; Erwin van der Klis 2-5

NIJKERK - Door een dikverdiende, maar toch wel verrassende 2-5 overwinning in en tegen Montfoort, houdt NSC goede vooruitzichten op handhaving in de hoofdklasse. Volgende week in het laatste competitieduel tegen GVVV zal blijken of de eindsprint voldoende is om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Vertrouwen is er inmiddels weer voldoende aanwezig op de NSC-Burcht.

NSC kreeg de droomstart waar ze op hoopten, want al na één minuut was Jan Roelof Beukers attent bij een hoekschop voor de 0-1. De gastheren uit Montfoort, strijdend voor een periodetitel, waren uit het veld geslagen. NSC bleef goed en geconcentreerd spelen en verdubbelde na een half uur zelfs de score. Mark van de Weerd scoorde de 0-2 en zorgde voor extra lucht. Op slag van rust kwam Montfoort terug in de wedstrijd door Joost van Apeldoorn, zodat het halverwege 1-2 stond.

Na rust werd een offensief van Montfoort verwacht, maar de aanvallers van NSC bezorgden de Montfoortse defensie de nodige problemen. De snelle Richard van Schooten was dichtbij, maar uiteindelijk zorgde zijn compaan Jerald Reina voor de 1-3. Dezelfde Reina zorgde even later zelfs voor de 1-4 en toen was het verzet van Montfoort gebroken. Van de Weerd zorgde met zijn tweede van de middag voor de 1-5, waarna Van der Klis in de slotfase de 2-5 op het scorebord zette.

De overwinning van NSC kwam niet in gevaar en daarmee deden de Nijkerkers goede zaken. De rechtstreekse degradatie die dreigde, was tenminste met een week uitgesteld en de vooruitzichten op handhaving zijn enorm gegroeid. De laatste wedstrijd van het seizoen staat nu voor NSC in het teken van het halen van de nacompetitie om handhaving te bewerkstelligen.

Trainer Jerry Cooke was een gelukkig man zaterdag in Montfoort. ,,Dat we kwaliteiten hebben, weet ik al het hele seizoen. De jongens blijven me echter verbazen door in een moeilijke situatie toch weer prima te presteren. Nu moeten we het zaterdag afmaken.”

Makkelijk wordt die opgave niet, maar ook niet onmogelijk. Zaterdag komt namelijk GVVV naar de Nijkerkse Burcht. Die ploeg werd afgelopen zaterdag kampioen van de Hoofdklasse en is wellicht daardoor een stuk minder scherp. NSC zit duidelijk in een goede fase na de slechte paaszaterdag en moet in staat zijn ook GVVV te verslaan.

Het bewijs leverde NSC eerder deze competitie. In Veenendaal wisten de Nijkerkers GVVV namelijk te verslaan. Dat moet nu opnieuw gebeuren. Het voornaamste gevaar schuilt in de revanchegevoelens van GVVV voor de eerdere nederlaag. Als NSC vanaf 14.30 uur de juiste speelwijze weet te houden en GVVV verslaat, ziet de toekomst er weer goed uit, met wellicht een derby in het verschiet komend seizoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie