Henk Buitink (Sparta Korfbal), Klaas Maarten van Slooten (Voedselbank Nijkerk) en wethouder Harke Dijksterhuis nemen een kijkje bij het plaatsen van de units.
Henk Buitink (Sparta Korfbal), Klaas Maarten van Slooten (Voedselbank Nijkerk) en wethouder Harke Dijksterhuis nemen een kijkje bij het plaatsen van de units. ARJEN GERRITSMA

Nieuwe huisvesting voor Voedselbank Nijkerk in aanbouw

8 oktober 2020 om 16:04 Nieuwbouw

NIJKERK Deze week is er gestart met het neerzetten van de units voor het nieuwe onderkomen van de Voedselbank op het terrein van Sparta Korfbal.

In de afgelopen maanden hebben de Voedselbank Nijkerk, Sparta Korfbal en de gemeente Nijkerk nauw samengewerkt aan een nieuwe locatie voor de Voedselbank. Deze locatie is gevonden aan de achterkant van het sportcomplex van Sparta Korfbal. Inmiddels is de Omgevingsvergunning voor een periode van tien jaar verleend. Sindsdien is het terrein bouwrijp gemaakt en zijn de nutsvoorzieningen aangelegd. 

Voor de huisvesting wordt gebruik gemaakt van bestaande units van 3 bij 6 meter. Deze units zijn op 6 en 7 oktober geplaatst en worden aangepast voor opslag, koeling, uitgifte en andere ondersteunende functies. Er is ook voldoende ruimte om de coronamaatregelen en brandveiligheid te garanderen.

In overleg met de gemeente Nijkerk heeft Smink Vastgoed aangegeven dat de Voedselbank nog tot 1 november op de huidige locatie kan blijven. Na 1 november vindt de uitgifte van goederen plaats op de nieuwe locatie. De officiële opening is afhankelijk van de coronamaatregelen en zal waarschijnlijk begin 2021 plaatsvinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie