Concordia Nijkerkerveen jubileert met 70 jaar muziek

11 maart 2018 om 23:22 lokaal Deel je nieuws

Opgericht op 2 februari 1948 bestaat muziekvereniging Concordia dit jaar 70 jaar. De vereniging vierde in februari al met een openingsfeest voor het jubileumjaar en het volgende evenement is het jaarconcert 2018.

Gekozen is voor  een selectie van muziek over de afgelopen jaren. Dat betekent voor elk wat wils: marsen van lang geleden, moderne popmuziek, opzwepende filmmuziek met hier en daar een komische noot.  Het fanfareorkest en de malletband zullen een muzikale reis door de tijd maken om het publiek een beeld te geven van het verschil tussen de vroegere en hedendaagse blaasmuziek.  Opmerkelijk is dat één van de muzikanten, Ab Walet (87 jaar) en lid vanaf de oprichting, nog steeds meespeelt.

Het fanfareorkest kijkt het verst terug in de tijd, dank zij enkele oude marsen die bewaard waren gebleven. De malletband startte 1958 als drumband en bestaat nu dus 60 jaar. In de beginjaren werd er door de tamboers niet echt van muziek gespeeld, maar met ritmepatronen die aangegeven werden met Romeinse cijfers. De drummarsen hadden vaak geen titel  maar werden meestal met een nummer aangeduid. Voor deze groep was het dus lastig om terug te kunnen vallen op muziek van heel lang geleden.  De majorettegroep heeft een keuze gemaakt uit shows en optredens uit een recenter verleden. Zelfs dat bleek lastig, want opgericht in 1971, bestaat dit onderdeel van Concordia nu ook al 47 jaar en van de vroegere shows zijn geen voorbeelden beschikbaar.

Toch zal het dit jaar weer een bijzonder concert worden, in feestelijke stemming en met aangename verrassingen voor het publiek. Het programma wordt net als vorig jaar weer op vakkundige en luchtige wijze gepresenteerd door Harrie van der Sanden uit Leusden. Zijn presentatie van vorig jaar leverde zoveel positieve reacties op  bij publiek en leden dat dat aanleiding was om hem zeker voor dit bijzondere jubileumconcert weer uit te nodigen. Het orkest o.l.v. dirigent Thomas Eveleens, de malletband o.l.v.  instructeur/dirigent Bert Bakker en de majorettes o.l.v. instructrice Alma Prins-Schurink zullen hun beste beentje weer voorzetten om er een mooie avond van te maken.

Het jubileumconcert vindt plaats op zaterdagavond 17 maart in sporthal De Baggelaar aan de Westerveenstraat in Nijkerkerveen. De zaal is open vanaf 19.00, het concert begint om 19.30 en de toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie