Afbeelding
Bibliotheek Nijkerk

Bibliotheken binnenkort weer open

8 mei 2020 om 11:39 Corona

NIJKERK Alle vestigingen van de Bibliotheek Nijkerk gaan vanaf maandag 18 mei weer 's middags open voor het publiek. Het gaat alleen om terugbrengen en lenen. 

Tijdens de laatste persconferentie van het kabinet werd bekend gemaakt dat Bibliotheken hun deuren voor het publiek weer kunnen openen. Bibliotheek Nijkerk gaat daarom maatregelen nemen zodat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. 

,,Alle medewerkers zijn erg blij om weer open te mogen gaan en onze bezoekers weer gastvrij te kunnen ontvangen. Uiteraard willen we dit natuurlijk wel verantwoord en veilig regelen voor hen en voor onze medewerkers. De voorbereiding kost tijd omdat iedereen nu dezelfde veiligheidsmaterialen nodig heeft. Daarom gaat het iets langer duren dan onze minister-president Rutte zo vrolijk heeft aangekondigd. We zijn daarom ook alleen ’s middags open van 13.00 – 17.00 uur maar dan wel in alle vestigingen in Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen’', aldus directeur Roel Zuidhof.

GEEN KOFFIEDRINKEN De Bibliotheek is ook alleen beschikbaar voor het terugbrengen en lenen van materialen. Het is niet mogelijk om de krant te gaan lezen, koffie te drinken, te internetten etc. Dat komt volgens de biblotheek later, als de maatregelen verder worden versoepeld. Nu is ook het aantal bezoekers beperkt en afhankelijk van het aantal m2 van de vestiging. 

AFHAALBIEB NOG EEN WEEK  De afhaalbieb, het reserveren van materiaal uit de Bibliotheek wat daarna in tasjes kan worden afgehaald in de hal van de vestiging Hoevelaken en Nijkerk, loopt nog tot en met vrijdag 15 mei. Daarna kunnen leners hun reserveringen weer zelf afhalen en uitlenen. 

OPENINGSTIJDEN 

Vestiging Hoevelaken

Ma, di, wo, vr: 13.00 – 17.00 uur

Let op: donderdag, zaterdag en zondag gesloten

Vestiging Nijkerk 

Maandag - vrijdag: 13.00 – 17.00 uur

Let op: zaterdag en zondag gesloten

Vestiging Nijkerkerveen 

Maandag - vrijdag: 13.00 – 17.00 uur

Let op: zaterdag en zondag gesloten

Alle materialen kunnen via de brievenbus gedurende de dag en nacht worden ingeleverd bij vestiging Nijkerk en Hoevelaken. 

Verdere berichtgeving is te vinden op de website en via de social media kanalen van de bibliotheek 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie