De eerste editie werd gewonnen door DVS'33 (witte tenues), nadat zij in de halve finale het organiserende Sparta Nijkerk na penalty's versloegen
De eerste editie werd gewonnen door DVS'33 (witte tenues), nadat zij in de halve finale het organiserende Sparta Nijkerk na penalty's versloegen Lodewijk Schoon

Covebo cup weer sterk bezet

24 december 2019 om 00:56 Voetbal

NIJKERK De eerste editie van de Covebo Cup was in 2019 een dusdanig succes, dat de tweede editie meteen in de agenda werd gezet. Op zaterdag 18 januari strijden de hoogste jeugdteams (JO19) van aansprekende verenigingen weer om de Covebo Cup. Het deelnemersveld is zelfs uitgebreid tot tien ploegen met sterke ploegen uit Nederland en Duitsland. DVS'33 is als titelverdediger weer één van de voornaamste kandidaten voor de titel, waar Sparta Nijkerk JO19-1 als outsider de prijs in eigen huis wil houden.

Vanaf 10.30 uur zullen de poulewedstrijden worden gespeeld op De Ebbenhorst, waar in poule A naast Sparta Nijkerk de teams van N.E.C. Nijmegen, USV Hercules 1882 (Utrecht), de Koninklijke HFC (Haarlem) en Wattenscheid (Duitsland) uitkomen. In poule B zijn de deelnemende ploegen DVS'33 (Ermelo), rksv UDI'16 (Uden), Roda'46 (Leusden), sv Huizen (Huizen) en De Treffers (Groesbeek). Deze tien ploegen uit de tweede, derde en vierde divisie staan garant voor goed voetbal door de (toekomstige) talenten van de diverse verenigingen.

De opzet van het toernooi, tijdens de winterstop, is gekozen om de ploegen de kans te geven een goede voorbereiding te draaien voor de tweede seizoenshelft. Geen 'nutteloze' oefenduels, maar strijden om een prijs tegen gerenommeerde tegenstanders. De eerste editie in 2018 liet zien dat alle deelnemers het toernooi serieus benaderden en hun beste voetbal lieten zien. Dat wetende, is een bezoek aan De Ebbenhorst zeker de moeite waard op zaterdag 18 januari 2020. Na de poulewedstrijden volgen vanaf 15.00 uur de (kruis)finales en de grote finale vangt aan om 16.20 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie