Afbeelding
France Football

Donny van de Beek 28e bij Gouden Bal

2 december 2019 om 18:50 Voetbal

NIJKERKERVEEN Voetballer Donny van de Beek is op de gedeelde 28e plek geëindigd in het klassement van de Ballon d'Or (Gouden Bal) van het Franse tijdschrift France Football. Lionel Messi ging er met de prijs vandoor. 

Van de Beek was een van de vijf genomineerde Nederlandse voetballers. Naast de voetballer uit Nijkerkerveen zijn dat Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De vijf Nederlanders staan op een lijst van dertig genomineerden. Wijnaldum eindigde op de gedeelde 26e plek, De Ligt op de 15e plek en De Jong op de 11e plek.

Van Virgil van Dijk werd gedacht dat hij wel eens hoog zou kunnen eindigen. De verdediger van Liverpool werd eerder al verkozen tot beste speler van Europa en beste speler van de Premier League, maar hij greep in Parijs naast de Ballon d'Or. De aanvoerder van Oranje eindigde in de verkiezing als tweede achter Lionel Messi. Lionel Messi werd dit jaar door de FIFA al verkozen tot beste speler van de wereld.

Van 2010 tot en met 2015 reikten de wereldvoetbalbond FIFA en France Football gezamenlijk de Gouden Bal aan de beste voetballer van de wereld uit. De laatste jaren doen ze dat weer afzonderlijk. De winnaar van France Football wordt gekozen door een jury van journalisten in samenwerking met het Franse tijdschrift France Football.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie