Het college van Nijkerk wil onder voorwaarden meewerken aan een tweede woning op een perceel in Hoevelaken.
Het college van Nijkerk wil onder voorwaarden meewerken aan een tweede woning op een perceel in Hoevelaken. Jan Cozijnsen

Tweede woning op perceel mag worden gebouwd

3 oktober 2019 om 07:13 Overig

HOEVELAKEN Op een perceel aan de Westerdorpsstraat in Hoevelaken mag een tweede woning worden gerealiseerd. De gemeente stelt er wel strikte voorwaarden aan, omdat het perceel is gelegen binnen Park Weldam.

Wijnand Kooijmans

Op het terrein staat nu een woning uit de jaren 30 van de vorige eeuw en is een waterpartij aanwezig. Ook staat er een aantal waardevolle bomen, waaronder één boom die voorkomt op de monumentenlijst. Voorwaarde van het college van burgemeester en wethouders is dat in principe deze bomen moeten blijven staan.

Op het gedeelte van het grondstuk waar de woning is gepland ligt nu de waterpartij. Onderzocht moet worden of deze waterpartij een functie heeft bij de waterberging of van belang is als het gaat om flora en fauna. Parkeren mag uitsluitend op eigen terrein, aldus het college van burgemeester en wethouders. De eigenaar is bovendien verantwoordelijk voor het verkrijgen van draagvlak bij de omwonenden voor de bouw van de woning.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie