Afbeelding
Piroschka van de Wouw

Ruim twee miljoen euro voor scholenplan

25 september 2019 om 16:01 Onderwijs

NIJKERK De gemeente Nijkerk geeft in 2020 in totaal 2.563.996 euro uit voor de noodzakelijke voorzieningen in het kader van het integraal huisvestingsplan voor primair en voortgezet onderwijs.

Wijnand Kooijmans

Zeven schoolbesturen hebben aanvragen ingediend voor acht scholen. Het college van burgemeester en wethouders vindt de eerste inrichting van de nieuw te bouwen school in de nieuwbouwwijk Doornsteeg noodzakelijk. Daarnaast de renovaties van de Schimmelpenninck van der Oyeschool in Hoevelaken en de Open Kring in Nijkerk.

De renovaties van 't Blokhuus in Hoevelaken en De Appelgaard in Appel/Driedorp worden voorbereid. Ingestemd is al met de uitbreiding van de basisschool De Hoeve. De aanvragen voor uitbreiding van de eerste inrichting voor De Hoeve en 't Blokhuus zijn in het overzicht geplaatst, de scholen beschikken op dit moment over voldoende materiaal.

Ook de uitbreiding van basisschool Het Baken is weer op het overzicht geplaatst. Dit omdat er nog steeds binnen twee kilometer medegebruik mogelijk is van de voormalige sportbasisschool aan de Bizetlaan.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie