KIEK es Putten in Winkelcentrum Putten
KIEK es Putten in Winkelcentrum Putten VVV Putten

Dit is er de komende tijd te doen in de omgeving

31 juli 2019 om 12:18 Evenementen

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

1 augustus 2019

Nijkerk

[Inloophuis in de Kruiskerk
[9:30-12:30 Venestraat 44
Het Inloophuis in de Kruiskerk is open. Omdat het vakantie is hebben zij voor de kinderen een speciaal programma op een boerderij in de buurt van de kerk. Daarnaast staan spelletjes klaar voor jong en oud, en kunnen mensen komen handwerken. Tegen 10.15 uur is er een mogelijkheid om in een klein groepje samen te praten over geloof, bijbel of wat er mee te maken kan hebben. Om 11.45 uur is er een lunch.

Barneveld

[Zomerzang in de Oude Kerk
[12:00 Torenplein 1
De Zomerzang is een samenzanguur in de Oude Kerk van Barneveld tijdens de Oud Veluwse Markt. Er wordt gebruik gemaakt van de bundel Op Toonhoogte. In deze bundel staat een diversiteit aan bijbelse liederen en psalmen. De aanwezigen mogen hieruit zelf een lied kiezen. De samenzang is laagdrempelig. Het is aan iedereen vrij om te komen of te gaan wanneer men wil, mee te zingen of alleen te luisteren. Het hele uur of een maar enkele liederen. Samen zingen geeft een bijzondere ervaring in de drukte van een marktdag.

3 augustus 2019

Nijkerk

[Zwerfafval looproute
[10:00 Frieswijkstraat 99
Valt het op dat in de zomermaanden veel lege petflesjes en blikjes in de berm liggen? Door het grasmaaien versplinteren deze en kunnen zo in de magen van herkauwers terecht komen. In Nederland lopen zo'n 12.000 koeien met stukjes scherp zwerfafval in hun lichaam rond. Iedereen is welkom om met deze initiatiefnemers een rondje te lopen om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. De start is om 10.00 uur in bibliotheek Nijkerk.

4 augustus 2019

Nijkerk

[Bijzonder muziekoptreden
[14:30 Venestraat 16
In Museum Nijkerk vindt een bijzonder muziekoptreden plaats. Mohamad Alhassan bespeelt de oed (een soort luit). Hij wordt begeleid door Mousa Noma (slagwerk) en Marlies van der Klugt (fluit). Het concert duurt een uur en het museum is vanaf 14.00 uur open. De toegang bedraagt 5 euro inclusief koffie of thee. Kaartjes zijn te koop bij de balie van het museum of te reserveren via info@museumnijkerk.nl (maximaal 35 plaatsen).

Putten

[Podium Schovenhorst 'Clazzi'
[15:30 Garderenseweg 93
Op landgoed Schovenhorst is er zondagmiddag 4 augustus muziek in het Koetshuis door 'Clazzi'. Clazzi is een jong en dynamisch duo bestaande uit accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job Huiskamp. Ze brengen muziek die niet aan stijl gebonden, maar altijd stijlvol is. Zowel Dirk als Job hebben hun wortels in de klassieke muziek, maar zijn daarnaast ook actief in de pop-, jazz- en theaterwereld.

Speciaal voor dit concert is zangeres Caroline Rutten te gast. Met zijn drieën brengen ze een programma van klassieke en eigentijdse chansons ten gehore. Het Koetshuis is open om 15.00 uur. Het concert begint om 15.30 uur met een pauze. De entree bedraagt 15,00 euro per persoon (contant). Reserveren kan via info@schovenhorst.nl Meer info: www.schovenhorst.nl

5 augustus 2019

Voorthuizen

[Kindertheater de Regenboog
[19:30 Bosweg 17
Kindertheater de Regenboog treedt op bij camping Beloofde Land in Voorthuizen. De Regenboog neemt toeschouwertjes een uur lang mee in prachtige verhalen, leuke trucjes en een goede boodschap voor jong en oud. Voor campinggasten is de toegang gratis, andere kunnen voor 5 euro een ticket aan de deur kopen.

6 augustus 2019

Nijkerk

[Orgelconcert Peter Eilander
[20:00 Holkerstraat 1
Organist Peter Eilander verzorgt op dinsdag 6 augustus het vierde orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Hij speelt een afwisselend en aansprekend programma met koraalmuziek en een selectie aan orgelliteratuur, waaronder ook Frans-romantische werken. Er klinkt muziek van Feike Asma, Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Berthold Tours, Alexandre Guilmant en van Peter Eilander zelf. De aanvang van het concert is 20.00 uur. De toegang is gratis; aan de uitgang is er een collecte.

7 augustus 2019

Barneveld/Nijkerk

[Stap op de fiets en kom Kijken bij de Boer
[Plantagelaan 20
Vorig jaar hebben LTO Gelderse Vallei en Promotie Veehouderij Barneveld de krachten gebundeld in de organisatie van Kijken bij de Boer. Vier fietstochten leidden langs verschillende boerderijen. ,,We konden rekenen op zeker duizend bezoekers per tocht", vertelt voorzitter Gert van de Bor. De eerste fietstochten rond Ede en Woudenberg en omgeving hebben al plaatsgevonden.Verschillende boeren in Barneveld en omgeving zetten hun deuren open voor een derde editie op 7 augustus. Een tocht in de omgeving van Nijkerk sluit de serie af op 10 augustus. Op de boerderijen kan jong tot oud kennismaken met verschillende sectoren en is er van alles te beleven. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Meer informatie wordt online samengebracht op www.kijkenbijdeboer.nl en facebook.com/kijkenbijdeboer.

10 augustus 2019

Putten

[Kiek Es wat een kunst
[13:00 Dorpsstraat 1
Het centrum van Putten vult zich met kunst en cultuur. Dat er in Putten een groot aantal kunstenaars en andere talenten rondlopen mag geen nieuws heten, maar dat er een nieuw evenement is waarop dat in het dorp wordt gevierd is dat wel. Kiek Es Putten is een middag vol met culturele en kunstzinnige activiteiten. Er is een kunstmarkt met werk en presentaties van lokaal talent. Er staan leuke objecten in het straatbeeld. Er is straattheater en er zijn muzikanten en dansers. Tijdens Kiek Es worden er diverse workshops en demonstraties gegeven. Het volledige programma en plattegrond op de website www.winkelcentrumputten.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie