Afbeelding
ANP Piroschka van de Wouw

FNV: Picnicmedewerkers breiden acties vrijdag uit

6 juni 2019 om 15:52 lokaal

NIJKERK Personeelsleden van Distributiecentrum Picnic Nijkerk sluiten vrijdag aan bij de acties van personeel van Picnic uit Utrecht. 

Picnicmedewerkers werken bijna allemaal als uitzendkracht. Ze voerden al eerder actie voor meer respect en meer vaste contracten. Hoewel directeur Michiel Muller beterschap beloofde, is er nog geen zicht op verandering. ,,We worden aan het lijntje gehouden. We willen een concreet plan met concrete data van Picnic. We willen horen wanneer Picnic gaat praten met de medewerkers die al langer dan een jaar voor Picnic werken. En wanneer de contracten in zullen gaan", stellen de medewerkers. 

DAGVAARDING Naast de eis voor meer zekere contracten heeft FNV de grootste online supermarkt van Nederland gedagvaard, omdat het bedrijf zich niet houdt aan de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) die geldt voor de hele supermarktbranche. In augustus wordt pas duidelijk of en wanneer er een zitting komt. 

Door de cao niet na te leven, is Picnic niet alleen een oneerlijke concurrent voor alle andere supermarkten die zich wél aan de cao houden, maar krijgen de werknemers ook minder betaald dan waar ze recht op hebben. Voor de shoppers in de distributiecentra komt dit neer op zo'n 2 euro per uur te weinig loon. De bezorgers in de elektrische autootjes krijgen 3 euro per uur te weinig. Marianne Jekkers, bestuurder FNV: ,,Picnic verdient miljoenen euro's aan de cao-ontduiking. We willen dat een onafhankelijke rechter zich hierover uitspreekt." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie