Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Optisport verantwoordelijk voor vijf buitensportaccommodaties Nijkerk

29 november 2018 om 09:52 lokaal

NIJKERK Optisport wordt voor een periode van minimaal een jaar verantwoordelijk voor het beheer van vijf buitensportaccommodaties binnen de gemeente Nijkerk. Het bedrijf was de enige van vier benaderde partijen die tijdig had ingeschreven.

Wijnand Kooijmans

Per 1 januari wordt Optisport ook verantwoordelijk voor de sporthallen Strijland, Watergoor en Corlaer en sportzaal De Baggelaar. Deze werden tot nu toe beheerd door SRO. In de afgelopen maanden is gebleken dat niet alle gebruikers en sportverenigingen tevreden waren over de mate van hygiëne en de programmering in Ridderspoor en De Slag in Hoevelaken. Inmiddels is met alle partijen overleg gestart om te voorkomen dat de situatie blijft voortbestaan. Ook wil het college van burgemeester en wethouders bereiken dat de start bij de vier andere binnensportaccommodaties beter is.

KWALITEIT In verband met de overdracht van de vier accommodaties is een voorinspectie uitgevoerd om de kwaliteit van gebouwen en velden in kaart te brengen. Als onderdeel hiervan zijn ook de rapportages benut welke zijn aangeleverd rond het beheer van de accommodaties van de voetbalverenigingen. Op basis van de inspectie zijn door SRO investeringen en onderhoud gepleegd aan de sportvelden, in de gebouwen en overige inrichting. In de zomer zijn veel werkzaamheden verricht aan de buitensportaccommodaties.

SRO is nog in overleg met de sportverenigingen over de inzet welke de verenigingen moeten plegen vanuit hun verantwoordelijkheid. Medio december vindt de definitieve inspectie plaats waarbij SRO, de gemeente en Optisport zijn betrokken.

BOEKWAARDE De overdracht van de exploitatie heeft wel financiële gevolgen voor de gemeente Nijkerk. Zo moeten de investeringen welke SRO heeft gedaan worden overgenomen tegen de resterende boekwaarde. Het gaat om een bedrag van bijna negenhonderdduizend euro. Het gaat vooral om investeringen in de aanleg van kleedkamers en velden.

De tijdelijke uitbesteding voor een jaar van de buitensportaccommodaties geeft, zo zegt het college, ruimte voor het definitief uitwerken van het beheerscenario met de vier voetbalverenigingen. Zij willen het beheer van de accommodaties zelf oppakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie