Uitbreiding Struik door oog van de naald

1 november 2018 om 11:28 Nieuws

NIJKERK Struik Foods in Nijkerk mag toch een nieuwe stoomketelruimte bij het bedrijf aan de Voorthuizerweg.

Wijnand Kooijmans

Dat is althans de inzet van het college van burgemeester en wethouders dat hiervoor de medewerking vraagt van de gemeenteraad. Op grond van het geldende bestemmingsplan mag de ruimte namelijk niet worden gebouwd. Het gebouw ligt net buiten het toegestane bouwvlak.

In het verleden is gekozen voor een zeer gedetailleerde bestemmingsregeling. Aanleiding was dat werd gevonden dat een niet-agrarisch bedrijf van deze omvang in het buitengebied niet passend is. Dat maakt dat alleen het bestaande bedrijf is toegestaan op de huidige locatie. Uitbreiding van bestaande gebouwen is nauwelijks mogelijk.

Uit ruimtelijk oogpunt zijn er echter, zo vindt het college, geen redenen te bedenken om niet mee te werken aan het verzoek van Struik. Het gaat om een kleinschalige uitbreiding. Indien de gemeenteraad echter toch bezwaren heeft tegen het verlenen van de benodigde omgevingsvergunning hebben ze twee weken de tijd dat te laten weten aan het college. In dat geval moet de raad een besluit nemen over het al dan niet verlenen van een verklaring van geen bedenkingen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie