Arjen Gerritsma

Herstel Sparta Nijkerk tegen SDCP

27 oktober 2018 om 23:59 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zich zaterdag goed herstelt van de nederlaag een week eerder tegen Genemuiden. Op eigen veld waren de Nijkerkers vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg en wonnen ze verdiend met 2-0 tegen 'buurman' SDC Putten.

Met een goede opkomst qua publieke belangstelling was het wachten op het spektakel binnen de lijnen in de streekderby tussen Sparta Nijkerk en SDC Putten. Het echte spektakel bleef echter uit, want de Nijkerkers controleerden het duel zonder dat daarbij veel kansen werden gecreëerd. SDC Putten kwam zelfs in de eerste helft helemaal niet tot doelpogingen. Het overwicht van de Spartanen leidde tien minunten voor rust tot de verdiende 1-0 met een bekeken schuiver van Oskar van Logtestijn.

De thee had de uitploeg goed gedaan, want ze kropen meer uit hun schulp en maakten er meer een wedstrijd van. Dit leverde wat meer dreiging op voor het doel van de Spartaanse doelman Manuel Hoogewoning, maar zijn ploeg behield het betere veldspel. Een goede aanval van de oranjehemden leidde tot de beslissing, toen Gilbrano Plet uitstekend inschoot voor de 2-0. De spanning was daarmee weg en de winst voor Sparta Nijkerk was binnen, want na de treffer gebeurde er vrijwel niets opwindends meer.