Huub Oudshoorn en Frida Noordzij.
Huub Oudshoorn en Frida Noordzij. Gerwin van Luttikhuizen

Nijkerkse wint NK Omelet Bakken in categorie prominenten

15 oktober 2018 om 13:08 lokaal

NIJKERK Tijdens het Nederlands Kampioenschap Omelet bakken in het centrum van Barneveld heeft Frida Noordzij zaterdagmiddag, op Wereldeidag, de eerste prijs gewonnen in de categorie van de prominenten. Zij kreeg de prijs namens de organisatie uit handen van de in Voorthuizen woonachtige kok Huub Oudshoorn. 

De geboren Barneveldse Frida Noordzij vult als correspondent van de Barneveldse Krant iedere zaterdag een pagina met haar door vele lezers gewaardeerde, persoonlijke kookrubriek.

In de categorie van de consumenten won Adunola Aloba. Ook David Kamsteeg van het EO-Team behoorde tot de winnaars. Hij was een van de deelnemers van het EO-Radio 5-Team van het programma 'Open Huis' dat zaterdag met haar mobiele radiostudio een rechtstreekse uitzond vanaf het Torenplein in Barneveld.

Tijdens de bakwedstrijden zorgt de organisatie voor de vaste benodigdheden en ingrediënten, zoals eieren, pannen, room, boter en kruidenzout. Elk omelet moet minstens drie geklutste eieren bevatten. Daarnaast mag elke deelnemer zelf ingrediënten meenemen.

Het NK Omelet Bakken is een initiatief van Stichting Wereldeidag, Blije Kip Eieren en A.Vogel Herbamare, met als doel positieve aandacht voor het ei.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Huub Oudshoorn en Frida Noordzij.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Asje van Dijk.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie