'Als Gflex lopen we altijd voorop met de ontwikkelingen in de ICT-wereld.'
'Als Gflex lopen we altijd voorop met de ontwikkelingen in de ICT-wereld.' Eigen foto
De Specialist

Gflex is een expert in ICT-beveiliging

21 september 2022 om 14:54 Zakelijk

NIJKERK Gflex, gevestigd in Nijkerk, is al meer dan 20 jaar actief als ICT-specialist in de regio Putten en Nijkerk. ,,Wij richten ons op MKB-bedrijven en zorgen ervoor dat hun ICT-systemen goed en snel werken, en vooral ook dat de beveiliging van die systemen goed geregeld is.”

„Wij zijn als ICT-bedrijf gespecialiseerd in de geboden functionaliteiten van Microsoft 365 en ook op het beveiligen van dit systeem”, vertelt Operation Manager Henk Jansen.

SPECIALIST IN FUNCTIONALITEIT EN BEVEILIGING Gerwin Eersen (foto), oprichter en eigenaar van Gflex, vult aan: „Microsoft 365 biedt ontzettend veel functionaliteit en alles vanuit de zogenaamde cloud. Maar dit maakt het systeem ook wel kwetsbaar voor indringers. Daarom adviseren we onze klanten niet alleen op het gebied van functionaliteit, maar zeker ook op het gebied van beveiliging.”

FLEXIBEL WERKEN IN DE CLOUD Microsoft 365 is tegenwoordig bij nagenoeg alle klanten in gebruik, constateert Jansen. „Zeker door de coronapandemie is de wens om flexibeler te kunnen werken sterk toegenomen. Microsoft 365 voorziet in deze flexibiliteit door het thuis kunnen werken, door te kunnen werken in de cloud en het gebruik van Teams. Gflex heeft haar klanten begeleid om dit snel te realiseren. Onze meerwaarde is het implementeren van deze software bij onze klanten en het adviseren daarover.”
Eersen: „Veel van de systemen die Gflex implementeert waren feitelijk al geschikt om bijvoorbeeld vanuit huis te kunnen werken. Als Gflex lopen we altijd voorop met de ontwikkelingen in de ICT-wereld.”

Zeker door de coronapandemie is de wens om flexibeler te kunnen werken sterk toegenomen

24 UURS BEVEILIGING Als voorbeeld noemt hij een nieuwe dienst voor de klanten, genaamd Siem/Soc. ,, Door deze dienst worden de ICT-systemen van onze klanten permanent (24 uur per dag, zeven dagen per week) gemonitord op verdachte acties en als deze zich voordoen, wordt er direct ingegrepen om verdere schade te voorkomen. We zien in de markt dat de vraag naar dit soort diensten steeds groter wordt omdat steeds meer bedrijven zich realiseren dat uitval van hun systemen catastrofaal kan zijn.”
Eersen: „We zijn trots dat Gflex als middelgroot ICT-bedrijf deze nieuwe dienst aan onze klanten kan bieden.”

HACKERS BUITEN HOUDEN Ook MKB-bedrijven zijn kwetsbaar, ook al denken klanten soms dat ze niet interessant zijn voor hackers. „Dit is echter een misvatting’’, geeft Eersen aan. „Een cybercrimineel kijkt niet naar het type bedrijf, maar probeert overal ‘binnen’ te komen. Eenmaal binnen, kan dit leiden tot grote schade.” Jansen: „We realiseren ons dat we onze klanten goed moeten beveiligen. Niet alleen de systemen die lokaal zijn geïnstalleerd, maar zeker ook de cloud-systemen die onze klanten gebruiken. Als Gflex blijven we de ontwikkelingen met interesse volgen.”

Gflex
Watergoorweg 104C
3861 MA Nijkerk
Tel. 088-7810000
www.gflex.nl

Dit artikel maakt deel uit van onze doorlopende serie ‘De Specialist’ waarin een vakman vertelt over zijn of haar werkzaamheden. Bij interesse in een vergelijkbare advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Otten u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06 - 53 48 85 64 / 0342494260 of g.otten@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie