Bij de ICT-lunch voor klanten van Gflex werd ingegaan op de mogelijkheden van Office 365.
Bij de ICT-lunch voor klanten van Gflex werd ingegaan op de mogelijkheden van Office 365. Foto: Marco Jansen

ICT-lunch Gflex voor klanten ‘extra service en contact’

Zakelijk

NIJKERK Afgelopen week hield ICT-dienstverlener Gflex voor het tweede jaar ICT-lunches voor haar klanten. Hierbij werd ingegaan op de mogelijkheden van het Office 365-pakket en werd geïnformeerd over beveiliging. Klanten werden getrakteerd op broodjes en konden vragen stellen.

Diverse klanten hadden zich voor de zomer aangemeld voor de lunches in de spreekkamer van Gflex. ,,In september 2021 hebben we dit voor het eerst gedaan, toen het na corona weer was toegestaan om mensen op locatie uit te nodigen. Het zorgde voor leuke interactie met onze klanten. Office 365 was een populair onderwerp en daar kwam veel reactie op”, vertelt manager operations Henk Jansen. ,,Het is leuker om te praten over nieuwe applicaties dan over antivirus. Security hebben we ook behandeld, omdat preventie heel belangrijk is. Beveiliging is een speerpunt.’’

Een hacker kijkt niet naar het bedrijf maar laat de software zoeken naar gaten

ACTUEEL Dennis de Koning, accountmanager binnen- en buitendienst vult aan: ,,Het komt regelmatig voor dat data van bedrijven door een ransomeware virus wordt versleuteld en ze niks meer kunnen. Dan wordt er om cryptovaluta gevraagd om je data weer te laten ontsleutelen en dan ben je omgerekend duizenden euro’s kwijt.” Beveiliging is nog steeds actueel, door de oorlog in Oekraïne en nu groeperingen uit China en Rusland meer dubieuze activiteiten ontplooien richting het westen. ,,Een hacker kijkt niet naar het bedrijf maar laat de software zoeken naar gaten. Het kan iedereen overkomen.” 

OFFICE 365 Tijdens deze lunch is vooral gesproken over de functionaliteit van Office 365, het besturingssysteem van Microsoft. Henk: ,,Je kunt er veel meer mee dan Outlook, Word, Powerpoint en Excel. We laten diverse mogelijkheden zien. Zo is de to do app als takenlijst nu geïntegreerd in Office 365. Teams, dat in coronatijd veel werd gebruikt, is straks niet meer gratis. Daar moet je een betaalde licentie voor afnemen.”

Als ICT-dienstverlener voor het mkb heeft Gflex de levering en installatie van hardware, software en systeembeheer als primaire activiteiten voor de zakelijke markt. 90 procent van de klanten zijn bedrijven van 5-50 medewerkers in de regio Nijkerk en Putten en daarbuiten. Ook heeft Gflex een aanzienlijke groep zzp’ers in het klantenbestand. In het najaar zijn er weer nieuwe sessies. ,,De bedoeling is dat dit een jaarlijks vervolg krijgt.”

Informatie: Watergoorweg 104C, 3861 MA, Nijkerk. Tel: 088-7810000. www.gflex.nl.

Door Marco Jansen

advertentie
advertentie