Pannenkoekenboerderij De Wildenberg heeft ook een prachtig terras.
Pannenkoekenboerderij De Wildenberg heeft ook een prachtig terras. Johan Bosgra

Pannenkoekenboerderij De Wildenburg opent haar deuren

Zakelijk

NIJKERK/PUTTEN Het is één van die bekende plekjes in Nijkerk waarvan bijna iedereen weet dat je hier kunt vissen. En vanaf morgen kun je er ook heerlijk eten. Pannenkoekenboerderij De Wildenburg opent haar deuren op de locatie waar eerder restaurant De Berenkuil gevestigd was.

De vijvers liggen er prachtig bij. Vanuit het compleet verbouwde en uitgebreide restaurant kijk je uit op een zeldzaam tafereel. „Hier kijk je op de vijvers. In ons restaurant in Baarn kijk je uit over het bosrijke land,“ vertelt Nadya Dorrestijn. 

Hier kijk je uit op de visvijvers

In 2015 startte in Baarn Pannenkoekenboerderij De Wildenburg en nu, na meer dan een half jaar verbouwen van het eerder bekende De Berenkuil, gaat een tweede restaurant open. „Samen met Edwin en Maurice van der Linden en mijn man Robert. Heel veel van wat we in Baarn hebben en hoe we de gasten ontvangen, hebben we ook hier ingebracht. De inrichting, de kaart en zelfs de volledige inrichting van keuken en bar,“ wijst Nadya met een gastvrij gebaar naar de open keuken.

TERRAS Buiten zweeft een riant terras boven het water van de vijvers. Met een beetje weer, geniet je van de zon, een fantastisch uitzicht en natuurlijk van een drankje en een keuze uit de gerechten op de uitgebreide menukaart.

Ook voor mensen die niet van pannenkoeken houden is er genoeg te kiezen

VOOR LUNCH EN DINER De pannenkoekenboerderij is geopend voor lunch en diner. „We zijn open van 12.00 tot 21.00 uur. De keuken is open tot 20.00 uur. Buiten de kaart om hebben we ook altijd een special. Als we 18 augustus open gaan, is dat saté. Het wisselt regelmatig en het kan bijvoorbeeld ook een ossenhaasspies zijn. Ook voor mensen die niet van pannenkoeken houden is er genoeg te kiezen.” 

ERVARING OF OPLEIDEN Voorlopig zal Pannenkoekenboerderij De Wildenburg open zijn op donderdag tot en met zondag. „We hopen het aantal openingsdagen snel uit te kunnen breiden, maar daar is extra personeel voor nodig. Mensen in de spoelkeuken, bediening en vooral ook koks. Ervaring is meegenomen, maar heb je dat niet, dan is dat niet erg. We leiden je graag op,“ zegt Nadya.

BIJ DE VISVIJVERS Het bekende plekje van en naar de A28 is eigenlijk Putten’s grondgebied. „Ja”, lacht Nadya, „in onze beleving is het Nijkerk. Door de ligging zo kort tegen Nijkerk aan. De visvijvers blijven ook nog eens gewoon. Sterker nog, vissers kunnen langs ons doorrijden naar de lodge en het parkeerterrein die bij de vijvers horen. Pas wel goed op voor de kinderen die van en naar de speeltuin lopen. We zijn erg blij met de prettige samenwerking met de familie Hamstra, van Visvijvers De Berenkuil.“ 

Ervaring is meegenomen, maar heb je dat niet, dan is dat niet erg. We leiden je graag op

Zo blijft het mogelijk om te genieten van het vissen in de vijvers van Visvijvers De Berenkuil. En gasten van Pannenkoekenboerderij De Wildenburg kunnen genieten van de rust en het mooie uitzicht op deze locatie.

WELKOM Pannenkoekenboerderij De Wildenburg is in Nijkerk open vanaf 18 augustus voor lunch en diner. Wil je graag kennismaken met de uitgebreide kaart, dan kun je reserveren op de website. Je kiest dan uit de lokatie Baarn of Nijkerk. Het team van De Wildenburg verwelkomt je graag.

Meer informatie: Pannenkoekenboerderij De Wildenburg, Berencamperweg 11, 3882 SP Putten. 033 245 29 32. Online reserveren kan via de website: www.dewildenburg.nl

Door Arnoud J Spaaij

advertentie
advertentie