Afbeelding
Pixabay

Restaurant De Berenkuil wordt pannenkoekenhuis

Zakelijk

NIJKERK/BAARN Pannenkoekenboerderij De Wildenburg in Baarn start 1 oktober een tweede vestiging, langs het water in de omgeving van Nijkerk (officieel net Putten.) De opening wordt voorzien begin 2022.

Ondernemer en mede-eigenaar van het nieuwe restaurant, Robert Dorrestijn, vertelt dat deze uitbreiding ‘zeker in coronatijd’ niet direct voor de hand lag, maar op zijn pad kwam. ,,Soms zijn dingen gewoonweg te mooi om te laten lopen en zo ook deze kans”, aldus de Baarnaar.  

Tot 11 september heet het restaurant nog De Berenkuil aan de Berencamperweg 11. Op 1 oktober krijgt Dorrestijn de sleutel en denkt dan twee tot drie maanden nodig te hebben om te verbouwen en het restaurant ‘de herkenbare Wildenburg-uitstraling mee te geven’. Begin volgend jaar staat de opening gepland. ,,Natuurlijk blijven wij met de visvijvers doorgaan, die al sinds 1983 een begrip zijn in heel Nederland”, schrijven eigenaars Hendrik en Esther Hamstra van De Berenkuil op Facebook.

Pannenkoekenboerderij De Wildenburg aan de Wildenburglaan bij landgoed Groeneveld in Baarn opende in oktober 2015 haar deuren in de verbouwde en uitgebreide voormalige paarden- en koeienstal van hobbyboer Jan Dorrestijn. Het duurde ruim vier jaar om de vergunningen voor het restaurant rond te krijgen. Er was onder meer een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Dat is nu in ieder geval niet het geval bij de nieuwe vestiging.   

advertentie