Gerard van den Tweel is blij met de ontwikkelingen in het centrum.
Gerard van den Tweel is blij met de ontwikkelingen in het centrum. Maranke Pater

‘Het wordt een mooie decembermaand’

17 november 2021 om 06:00 Zakelijk

NIJKERK Gerard van den Tweel, Nijkerks ondernemer in hart en nieren, ziet de decembermaand als een prachtige afsluiting van het jaar. Hij ziet een goed gevulde binnenstad en hij geniet van de sfeer in de straten.

Als eigenaar van verschillende panden in de stad doet het hem goed dat sinds een paar maanden de Oosterstraat weer volledig gevuld is. Maar liefst vier winkels zijn er geopend de afgelopen tijd. ,,Vorige week moest ik nog in de Oosterstraat zijn vanwege de opening van de Bankenmarkt-Anja Home & Living, een speciaalzaak in banken en trendy woonaccessoires. De sfeerverlichting is weer terug in de binnenstad. Het centrum van Nijkerk bruist!” 

Er is in de afgelopen maanden meer sfeer en beleving gekomen in het centrum

UITSTRALING Van den Tweel is blij met deze ontwikkelingen. ,,Er is in de afgelopen maanden meer sfeer en beleving gekomen in het centrum. Eerder was de Oosterstraat één lange rij aan leegstaande panden en nu komen nieuwe en veelzijdige ondernemers de straat bevolken. Dit heeft zijn impact op de rest van de stad, het komt de uitstraling van het centrum echt ten goede.” Ook winkelcentrum de Oosterpoort loopt weer vol, daar komt in april een dameskledingzaak bij. ,,De Jumbo-supermarkt in de Oosterpoort mag uitbreiden richting de Vetkamp, waardoor ook het Molenplein véél aantrekkelijker wordt.” 

ACTIEF Van den Tweel roemt ook de actieve winkeliersvereniging die ieder jaar weer zorgt voor de intocht van Sinterklaas en dat de feestverlichting er ook weer hangt. ,,Als we er allemaal de schouders onder zetten en meedoen aan de Decemberactie, dan wordt het een mooie decembermaand. Natuurlijk gooien de coronamaatregelen een klein beetje roet in het eten. In de Albert Heijn zijn we al helemaal klaar voor de veranderingen in de maatregelen. Het betekent dat we opnieuw meer afstand zullen moeten houden en een mondkapjesplicht hebben in de winkel. Mensen moeten weer oppassen met handen schudden en we willen als ondernemers graag dat mensen met pin betalen in plaats van met contant geld. De consument moet hieraan meewerken, want alleen samen krijgen we corona onder controle. We brengen in de winkels in ieder geval sfeer, zodat het winkelen zelf een mooie beleving wordt.” 

SCROOGE De horecagroep, in het Hart van Holland, biedt de prachtige musical Scrooge van Charles Dickens aan. ,,De musical is al een aantal keer opgevoerd en het is een groot succes met steeds nieuwe, eigentijdse nummers. Het is een geweldige dinnershow en een onvergetelijke beleving.” Meer informatie via: hartvanholland.nl/musical-scrooge.

Ook Albert Heijn Nijkerk doet mee met de Decemberactie. ,,Wij stellen boodschappenpakketten beschikbaar. Klanten kunnen sparen voor mooie prijzen.”

Door Maranke Pater

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie