Gert Renes kijkt uit naar de decembermaand.
Gert Renes kijkt uit naar de decembermaand. Maranke Pater

‘Decemberactie is één van de leukste momenten van het jaar’

16 november 2021 om 17:00 Zakelijk

NIJKERK De Decemberactie gaat volgens Gert Renes van Bokkers&Renes niet om de prijzen, maar om het meedoen en de spanning in de decembermaand. Gert is al drie jaar bestuurslid van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging en 23 jaar lid van de winkeliersvereniging. Hij doet evenzo trouw mee aan de Decemberactie, die hij ‘één van de leukste momenten in het jaar’ noemt.

De actie is een mooi moment om inwoners van de stad en mensen uit de regio te laten zien hoe belangrijk lokaal inkopen is. ,,Zeker nu we als ondernemers een moeilijke tijd achter de rug hebben met de lockdowns is het voor ons zó belangrijk dat mensen in Nijkerk hun inkopen doen. Het is ook leuk om te zien dat door de Decemberactie er ook mensen van buiten Nijkerk mee willen doen aan de actie”, aldus Gert Renes. ,,De Decemberactie is inmiddels bekend in de regio en zo krijgen we ook meer toeristen naar Nijkerk, wat weer goed is voor alle ondernemers. Het is heel mooi om te zien hoe de NOV, de Stad Nijkerk en Lekker Nijkerk samenwerken om Nijkerk op de kaart te zetten en de consumenten naar Nijkerk toe te krijgen.” 

De Decemberactie is inmiddels bekend in de regio

PRIJZEN De prijzen zijn heel divers, van cadeaubonnen tot een ballonvaart of een diner en avond uit bij Theater Streams Breede Beek. Vorig jaar reikte Gert zelf nog een televisie uit. ,,Wij verzorgden vorig jaar één van de hoofdprijzen. Het was zo leuk om de deelnemers van de Decemberactie blij te maken. Het geeft ook veel saamhorigheid onder de ondernemers, ieder doet namelijk zijn of haar eigen ding, van het winnen van twee minuten gratis winkelen tot een paar schoenen of een pizzacheque, iedereen mag een eigen invulling aan de actie geven en het is leuk om met elkaar te brainstormen welke prijzen ze weggeven.” 

VOUCHERS Er doen dit jaar 51 ondernemers mee aan de actie. ,,Er zijn in totaal meer dan 300 mooie prijzen te winnen. Vroeger hadden we een actie waarbij zeven schoorstenen door de hele binnenstad gevuld konden worden met bonnetjes van mensen die hun boodschappen hier deden. Dat was erg veel regelwerk. Tegenwoordig kunnen mensen online hun vouchers verzilveren of inleveren bij de bussen van Brandhof Mannenmode, Albert Heijn en de Jumbo. Daar worden ook veel prijzen getrokken.” 

GEZELLIG Hij merkt nu al dat mensen weer zin krijgen in de Decemberactie. ,,De sfeerverlichting hangt buiten en de klok is teruggezet, dus het is ‘s avonds eerder donker. Het wordt een gezellige tijd zo. De Sinterklaasintocht komt er weer aan, waar iedereen ook weer zin in heeft. Hopelijk mag het Winterlicht Festival doorgaan met versierde vrachtwagens door de stad. Het is best moeilijk in deze tijd om wat extra evenementen en leuke dingen te organiseren in de binnenstad om het winkelen nog aantrekkelijker te maken, maar dat is overal zo.”

Door Maranke Pater

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie