Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Brief burgemeester Renkema: ‘We moeten soms strenger zijn’

11 november 2020 om 09:53 Corona

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema beseft zich dat na acht maanden mogelijk coronamoeheid toeslaat onder inwoners, ook na de verzwaring van de gedeeltelijke lockdown door het kabinet, maar roept in een open brief inwoners van zijn gemeente op om vol te houden. Ook ziet hij dat het ‘op sommige plekken helaas wel nodig is om op het gebied van de handhaving strenger te zijn. Minder waarschuwen, meer boetes.’

,,Het aantal coronabesmettingen in Nijkerk is fors. Soms zelfs veel hoger dan het landelijk gemiddelde, op andere momenten iets lager. Velen van ons kennen mensen die positief zijn getest, het komt voor ons allemaal dichtbij. Ondernemers hebben het zwaar, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Meer mensen voelen zich eenzaam of hebben hulp nodig, dat geldt wellicht ook voor u. Veel leuke activiteiten waar we naar uitkeken kunnen helaas niet doorgaan. Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en ons contact met familie en vrienden.”

AANDACHT VOOR ELKAAR ,,De dagen worden korter en we weten nog niet wanneer we weer een beetje normaal ons leven kunnen hervatten. Volhouden wordt lastiger. Daar hebben we elkaar dan ook hard bij nodig. Ik ben daarom blij dat er momenteel een landelijke campagne loopt waarin juist die aandacht voor elkaar centraal staat.”

,,De aandacht kan bestaan uit praktische hulp, maar even een praatje maken en naar elkaars verhaal luisteren scheelt soms ook al een heleboel. Het is deze week ook de Week van Respect. De kern van deze landelijke themaweek gaat om het delen van uw persoonlijke verhaal, contact maken en de dialoog aangaan. Juist in deze tijd belangrijker dan ooit.”

,,Met aandacht voor elkaars verdriet en onzekerheid, en respect voor elkaar, kunnen we toch in verbinding blijven, ook op 1,5 meter afstand. Een kort bezoekje aan de deur bij de buurman die alleen woont, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen, of even een telefoontje. We kunnen veel voor elkaar doen.”

STRAATCOÖRDINATOREN ,,In Nijkerk kunnen we gelukkig rekenen op een gemeenschap die voor elkaar klaar wil staan. Tijdens de eerste coronagolf hebben verschillende samenwerkende organisaties de handen ineen geslagen en een netwerk van straatcoördinatoren opgezet. De straatcoördinatoren brengen de hulpvraag en het aanbod bij elkaar. U kunt daar nog steeds een beroep op doen, of via die weg hulp aanbieden. U leest er meer over op de website van Sigma en op de gemeentepagina in deze editie van de Stad Nijkerk.”

,,Het jaar 2020 zal voor ons allemaal een jaar zijn dat we ons blijven herinneren. Een jaar waarin we voor opgaven en uitdagingen staan die we ons eerder wellicht niet konden voorstellen. Ik hoop dat we tegen het eind van het jaar weer wat licht aan het eind van de tunnel zien. Ik wens u voor de komende periode veel sterkte en saamhorigheid toe. Een periode waarin we samen nog even volhouden, we aandacht houden voor elkaar en op elkaar blijven letten. Blijf gezond, en hou vol. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Gerard Renkema, burgemeester gemeente Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie