Afbeelding
Google Maps

ABZ Diervoeding viert 100-jarig bestaan

27 september 2019 om 09:43 Zakelijk

NIJKERK Dit jaar viert ABZ Diervoeding haar 100-jarig jubileum. ABZ viert haar jubileum tijdens een zestal open avonden in Nijkerk en een feestelijke avond voor haar medewerkers. ,,We hebben ons bestaansrecht niet alleen te danken aan onze kwaliteitsvoeders en persoonlijke benadering, maar vooral aan onze trouwe klanten en betrokken medewerkers. Door hun vertrouwen hebben wij kunnen uitgroeien tot het prachtige bedrijf dat we nu zijn. Daarvoor willen wij hen graag bedanken", vertelt Marcel Roordink, algemeen directeur van ABZ Diervoeding.  

Een aantal verenigingen waaruit de coöperatie is ontstaan, zijn inmiddels al meer dan 100 jaar geleden opgericht. De datum is gebaseerd op een oprichtingsakte uit 1 september 1919, die nog origineel in het bezit is van ABZ Diervoeding. In 100 jaar tijd heeft de Nederlandse veehouderij en hierdoor de coöperatie een indrukwekkende groei en ontwikkeling meegemaakt. Vooral de periode na de tweede wereldoorlog heeft een grote impact gehad op de veehouder en ons denken over de veehouder. Het credo 'nooit meer honger' heeft de Nederlandse boer tot de meest efficiënte veehouder van de wereld gemaakt. 

,,De huidige maatschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat het kader waarbinnen boeren dieren houden voor de productie van melk, vlees en eieren smaller wordt. De uitdagingen worden groter en er is steeds meer maatwerk nodig. Een duurzame veehouderij voldoet aan de maatschappelijke kaders en gaat efficiënt met haar bronnen om", schrijft het bedrijf.

Om de sector te promoten heeft ABZ Diervoeding naast een zeer succesvolle gratis kentekenplaathouder actie 'Boeren zorgen voor eten', nu ook een 'Boeren zorgen voor eten'-fiets en bijpassende snelbinders laten maken. Een aantal exemplaren van de fiets worden tijdens de jubileumweken, de komende beurzen en een social media-actie verloot. Meer hierover op de website van ABZ Diervoeding en de Facebookpagina.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie