Afbeelding
Google Maps

Restaurant China gaat sluiten: ‘Ruim een halve eeuw draaide het in onze familie om het restaurant’

22 mei 2023 om 16:52 Winkels

NIJKERK Restaurant China aan de Langestraat 10 in Nijkerk gaat de deuren sluiten. ,,Na 54 jaar nemen wij afscheid van ons familiebedrijf”, laat de eigenaar weten. ,,Graag bedanken we u dat we u zo lang hebben mogen ontvangen.”

,,Op zaterdag 24 juni zullen we vieren dat restaurant China maar liefst 54 jaar aan de Langestraat heeft bestaan”, vertelt Miekee Lam, dochter van eigenaar Kai Leung Lam. ,,Mijn opa kwam in de jaren ‘60 van Hong Kong naar Nijkerk en startte meerdere zaken op. Mijn vader, Kai Leung Lam, nam in de jaren ‘70 het eigenaarschap aan de Langestraat over, en was de alom bekende gastheer tot op de dag van vandaag.” China was het eerste Chinees-Indische restaurant in Nijkerk. ,,In die 54 jaar is het restaurant voor vele Nijkerkers veel meer dan een horecagelegenheid geweest. Een ontmoetingsplek voor vaste klanten die elkaar wekelijks rond dezelfde tijd troffen, praatje maken tijdens het wachten, meneer Lam die dan de volgende keer vroeg hoe het nu ging met de gezondheid van de vader van je schoonzus, de luifels een vertrouwd beeld in het centrum.”

PENSIOEN

In het speciaal luiden ze op 24 juni ook het pensioen van de oom en vader van Miekee Lam in. Daarmee wordt ook het sluiten van het restaurant een gegeven. ,,Wat ooit de bedoeling was van mijn opa (naar West-Europa trekken voor een betere toekomst voor zijn (klein)kinderen) wordt daarmee werkelijkheid. Het feit dat er geen opvolger meer is na mijn vader, is in dat opzicht een mooi gegeven. En toch is het ook gek. Meer dan een halve eeuw draaide het in onze familie om het restaurant.”

Op zaterdag 24 juni houdt het restaurant een afscheidsmiddag. Voor wie niet in de gelegenheid is om persoonlijk afscheid te nemen, het gastenboek ligt de hele maand juni in het restaurant. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie