Omleidingsroute een probleem voor veel ouderen: ‘Twintig minuten lopen naar onveilige bushalte’

27 jun, 13:03 Verkeer en vervoer
Marion Zuurveen
De tijdelijke opstaphalte aan de Koninginneweg is ver lopen voor de ouderen uit ‘De
Stoutenborgh’.
De tijdelijke opstaphalte aan de Koninginneweg is ver lopen voor de ouderen uit ‘De Stoutenborgh’.

HOEVELAKEN De werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum van Hoevelaken zijn vorig jaar in het najaar van start gegaan. Met meer groen, meer ruimte voor fietsers en minder automobilisten in het centrum moet het een fijne plek om te winkelen worden. Maar helaas gaan de werkzaamheden ook gepaard met overlast. Zo kan de bus al lange tijd niet de gebruikelijke route door het centrum rijden en is er een omleidingsroute via de Koninginneweg. Dit is vooral voor ouderen een probleem: zij moeten veel verder naar de dichtstbijzijnde bushalte lopen.

,,Ik maak regelmatig gebruik van de bus en stapte voor de werkzaamheden altijd op bij het gemeentehuis, deze halte is dichtbij mijn huis”, laat een 82-jarige inwoonster van Hoevelaken weten. ,,Al sinds september 2021 kan ik geen gebruik meer maken van deze bushalte. Door de omleiding moet ik nu helemaal naar de halte op de Koninginneweg lopen, dat is wel twintig minuten vanaf mijn huis. Het is daar bovendien in de avond donker en verlaten.”  

Het is daar in de avond donker en verlaten

ONVEILIG Ze vervolgt: ,,Ze willen graag dat ouderen fit en betrokken blijven, maar op deze manier wordt dat niet erg bemoedigd. Twintig minuten lopen naar een bushalte is voor ouderen heel ver en een donkere, onveilige opstaphalte b..