Afbeelding
Google Maps

Door te hoge drempels in Hoevelaken moeten ouderen een stuk verder lopen naar de bus

Verkeer en vervoer

HOEVELAKEN De wegwerkzaamheden op de Stoutenburgerlaan en de Oosterdorpstraat leiden tot problemen in Hoevelaken. De aangelegde verkeersdrempels zijn te hoog, waardoor de bus er niet overheen kan rijden, uit angst voor schade. De bushalte aan de Stoutenburgerlaan is daarom momenteel afgesloten, maar dat betekent met name voor bewoners van Wooncomplex Stoutenborgh dat ze een stuk verder moeten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte. 

De snelheid op de Stoutenburgerlaan is verlaagd dan 50 naar 30 kilometer per uur. Daarom zijn er verkeersdrempels aangelegd, maar die drempels blijken een paar centimeter te hoog te zijn. De busmaatschappij weigert met haar bussen over de drempels te rijden, uit angst de bussen kapot te rijden op de drempels. De gemeente werkt aan een oplossing.

OPLOSSING Die oplossing komt er, maar pas volgende maand: ,,In de week van 4 juli gaat de aannemer de fout herstellen, op eigen kosten. Dat is het eerste moment waarop het mogelijk is, want tot die tijd is de Stoutenburgerlaan nog een omleidingsroute voor de Westerdorpsstraat”, aldus een woordvoerder van de gemeente. 

OMLEIDING De halte Stoutenburgerlaan blijft voorlopig dus afgesloten, maar er geldt wel een omleiding die via de Koninginneweg loopt langs een nieuwe tijdelijke halte nabij de rotonde Stoutenburgerlaan/Koninginneweg. Dat scheelt de bewoners van Wooncomplex Stoutenborgh in ieder geval een stukje lopen.


De tijdelijke halte nabij de rotonde Stoutenburgerlaan/Koninginneweg. Foto: Marion Zuurveen.

advertentie
advertentie