Hoeve Sparrendam in Hoevelaken is één van de evenementenlocaties van de TeKa Groep.
Hoeve Sparrendam in Hoevelaken is één van de evenementenlocaties van de TeKa Groep. TeKa Groep

Wat gaat er gebeuren met Hoeve Sparrendam? Nijkerkse raad beslist in maart/april

23 februari 2023 om 09:50 Politiek

NIJKERK Uiterlijk in april neemt het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders een besluit over het al dan niet stopzetten van het bestemmingsplan rond Hoeve Sparrendam. Het is nog maar de vraag of de horeca-activiteiten van Hoeve Sparrendam gelegaliseerd zullen worden. 

In de raadsvergadering van december vorig jaar werd door de raad een motie aangenomen waarin aan het college werd gevraagd te besluiten niet langer medewerking te verlenen aan de legalisering van de horeca-activiteiten van Hoeve Sparrendam. Aanleiding waren onder meer klachten van omwonenden over geluidsoverlast, maar ook zorgen rond de verkeersveiligheid gezien de smalle toegangsweg. Daarnaast speelde mee dat de benodigde onderzoeken rondom legalisering van de horeca-activiteiten niet waren uitgevoerd.

GESPREK MET ONDERNEMER

Het college geeft aan zich zorgvuldig te beraden over het eigen standpunt naar aanleiding van de motie en gaat daarom ook in gesprek met de ondernemer van Hoeve Sparrendam. Verwacht wordt dat in maart maar uiterlijk in april de raad via een raadsinformatiebrief kan worden geïnformeerd over het standpunt van het college.

Het besluit over de hoeve is mede van belang voor de ontwikkelingen van de plannen voor het Hoevelakense Bos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie