Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Gemeenteraad wil streep door legalisering horeca-activiteiten Hoeve Sparrendam

16 december 2022 om 12:38 Politiek

NIJKERK De gemeenteraad van Nijkerk wil dat er een streep wordt gezet door de wijziging van het bestemmingsplan dat de legalisering van horeca-activiteiten in Hoeve Sparrendam mogelijk maakt. De motie van CDA’er Harry Bokkers is aangenomen.

De aanleiding van de motie is onder meer de overlast die omwonenden al jaren ondervinden van de huidige horeca-activiteiten. Ondanks veel meldingen en overleg met de Hoeve is er nog geen oplossing gevonden. Wat ook meespeelt is dat de Veenwal een zeer smalle ontsluitingsweg is. Hierdoor ontstaan vaak verkeersonveilige situaties. De raad vindt dat dit bij calamiteiten tot een risico kan leiden, als de hulpdiensten Hoeve Sparrendam niet kunnen bereiken.

HOEVELAKENSE BOS De huidige horeca-activiteiten passen niet binnen de ontwikkelingsplannen van het Hoevelakense bos, vindt de raad. Dit bos kan volgens de raad alleen worden versterkt door natuurcompensatie aan de oostzijde in de buurt van de Hoeve. Bovendien vinden alle partijen dat de Hoeve veel tijd heeft gehad om een aantal ontbrekende documenten aan te leveren, maar desondanks is er na tien jaar nog steeds geen concreet zicht op legalisering van de bestaande horeca-activiteiten.

DRINGEND BEROEP Daarom wordt er een dringend beroep gedaan op het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad vraagt aan het college om niet langer medewerking te verlenen aan de legalisering van de bestaande horeca-activiteiten. De raad wil van de gemeente zo snel mogelijk de vervolgstappen horen. Wat het CDA en de VVD betreft wordt daarbij ook de handhaving betrokken, omdat volgens hen de wijze waarop Hoeve Sparrendam nu functioneert in strijd is met het bestemmingsplan.

Wethouder Esther Heutink-Wenderich geeft aan dat ze eerst overleg wil voeren met de overige collegeleden. Dit omdat het gaat om een vergaande motie. Ze vindt dat een zorgvuldige afweging nodig is, omdat de procedure al tien jaar loopt. Gezien de vragen vanuit de raad neemt ze wel aan dat de motie uiteindelijk uitgevoerd gaat worden.

advertentie
advertentie