Impressie van de hoek Torenstraat, Brink.
Impressie van de hoek Torenstraat, Brink. Van Wijnen Projectontwikkeling

4,4 miljoen nodig voor aankoop van parkeerplaatsen Kerkplein

9 februari 2022 om 10:00 Politiek

NIJKERK Na twee besloten vergaderingen komt er donderdag 10 februari alsnog een openbare commissie over de benodigde gelden voor het bouwplan Kerkplein. Het gaat met name om het beschikbaar stellen van een krediet van 4.375.000 euro voor de aankoop van 95 openbare parkeerplaatsen in de nog te realiseren parkeergarage binnen het bouwplan. In het bedrag is ook de aankoop van een integraal parkeersysteem ten behoeve van deze openbare parkeerplaatsen opgenomen.

Volgens wethouder Wim Oosterwijk zijn in het plan de nodige belangen van de gemeente in het spel en is om die reden besloten hieraan tweemaal een besloten vergadering te wijden. Het besluit moet wel in de openbaarheid worden genomen. Dat staat nu op donderdag 10 februari gepland. Naar verwachting begint de vergadering niet voor half tien ‘s avonds. De tijd is afhankelijk van de besloten vergadering die hieraan voorafgaat.

De aankoop van de parkeerplaatsen maakt onderdeel uit van het plan voor woningbouw op de plek van de voormalige Jumbo-supermarkt aan de Torenstraat.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie