V.l.n.r.: Hatice Ozan, Rinus van Hofwegen, Adinda van de Beek, Tom Kortink, Jikke Eikelboom, Irene Moes, Fatima Laghmouchi, Mathias van Veen, Shemara Ooijevaar en Alex Craenen.
V.l.n.r.: Hatice Ozan, Rinus van Hofwegen, Adinda van de Beek, Tom Kortink, Jikke Eikelboom, Irene Moes, Fatima Laghmouchi, Mathias van Veen, Shemara Ooijevaar en Alex Craenen. PRO21

PRO21 presenteert verkiezingsprogramma ‘Toekomstgericht’

Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK De politieke partij PRO21 presenteerde vrijdag haar verkiezingsprogramma ‘Toekomstgericht’ voor de periode 2022-2026. In het programma is onder andere aandacht voor duurzame woningbouw, het preventieakkoord, hulp voor minima en cultuur.

Lijsttrekker Irene Moes: ,,PRO21 staat voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen, zichzelf kan zijn en de kans heeft om een fatsoenlijk bestaan op te bouwen. Open, duidelijk en transparant communiceren is voor PRO21 van groot belang. Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk hebben een eigen identiteit. Die identiteit wil PRO21 behouden. De gemeente moet daar op letten. Net als op het betrekken van inwoners. Voordat de gemeente beslissingen neemt, zoekt zij betrokkenen actief op en spreekt zij met hen.”

SPEERPUNTEN PRO21 vindt dat er snel nieuwe woningen moeten worden gebouwd en dat dit op een duurzame manier moet gebeuren. Andere belangrijke punten zijn volgens de partij dat alle kinderen in aanraking moeten komen met cultuur, kunst en sport, er extra aandacht moet zijn voor ouderen en mantelzorgers en dat hulp voor minima beschikbaar moet blijven voor inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van het sociaal minimum. Verder wil de partij beter groenonderhoud door de gemeente. ,,We willen ook dat de gemeente een meer actievere rol pakt en zo de lokale ondernemer stimuleert.”

PRO21 is een samenwerkingsverband van D66, Groenlinks en de PvdA in de gemeente Nijkerk. Het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst zijn te vinden op www.pro21.nl.

advertentie