Afbeelding
Archief

StemWijzer voor de gemeente Nijkerk

20 december 2021 om 16:45 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK Net als vier jaar geleden, komt er voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 een StemWijzer voor de gemeente Nijkerk. De StemWijzer is enkele weken voor de verkiezingen via internet beschikbaar. Hiermee biedt de gemeente haar inwoners op een toegankelijke manier informatie over de standpunten van de deelnemende partijen.

Wie de StemWijzer gebruikt, krijgt stellingen te zien en kan kiezen voor eens/oneens/geen mening. Na het invullen blijkt met welke partij(en) de meeste overeenstemming is. Het resultaatscherm biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om zich uitgebreid te oriënteren op de standpunten van alle partijen en door te klikken naar andere vergelijkende informatie. 

THEMA’S De voorbereidingen voor het maken van de Stemwijzer zijn van start gegaan. Alle politieke partijen in de gemeente Nijkerk zijn online bij elkaar gekomen om de thema’s te bespreken die aan de orde kunnen komen. ProDemos (de maker van StemWijzer) gebruikt ook de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen om de stellingen te maken.

Op dit moment zijn er geen nieuwe partijen bekend die aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen. Als zich nog partijen melden, dan worden zij ook uitgenodigd om deel te nemen aan de Stemwijzer.

Meer nieuws in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vind je op www.stadnijkerk.nl en op het platform Kiezen voor Nijkerk. Laat ons ook weten wat jij belangrijk vindt binnen de lokale politiek! Vul hier de poll in.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie