Afbeelding
Archief

Wonen en Openbare orde de belangrijkste verkiezingsitems in Nijkerk

24 januari 2022 om 11:07 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK Uit de analyse van de vragenlijst van ‘Kiezen voor Nijkerk’ komen de maatschappelijke onderwerpen ‘Wonen en bouwen’ en ‘Openbare orde’ als belangrijkste items uit de bus. Het onderwerp ‘Duurzaamheid’ staat als derde prioriteit op de lijst.

Kiezen voor Nijkerk’ is een initiatief van de bibliotheek Nijkerk, Nijkerk.nieuws.nl, Stad Nijkerk en A1mediagroep. Deze partijen hebben vanaf de start in september 2021 de inwoners van de gemeente Nijkerk uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Op basis van de antwoorden worden er regelmatig nieuwsberichten gepubliceerd. De antwoorden worden ook gebruikt tijdens. bijvoorbeeld, de politieke café’ s die elke twee weken worden uitgezonden bij de omroep. De meest recente analyse van de antwoorden levert het volgende beeld op: 

Foto: Kiezen voor Nijkerk.

Het (toekomstig) gemeentebestuur en - dus - de politieke partijen worden aangemoedigd om vooral te gaan werken aan meer en vooral betaalbare woningen. Daarnaast is openbare orde en veiligheid een belangrijk aandachtspunt. Over duurzaamheid zijn de meningen wisselend: het wordt enerzijds als heel belangrijk ervaren, maar er zijn net zoveel antwoorden waaruit blijkt dat mensen het investeren in duurzaamheid overdreven vinden.

Meer nieuws in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vind je op www.stadnijkerk.nl en op het platform Kiezen voor Nijkerk. Laat ons ook weten wat jij belangrijk vindt binnen de lokale politiek! Vul hier de poll in.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie