De kandidaten van ChristenUnie-SGP. Achterste rij v.l.n.r.: Hans Lok, Nelleke Hegeman-Mekking, Wim Oosterwijk, Harke Dijksterhuis, Marina Lanting, Menno Aman en Hilbrand Rozema. Voorste rij v.l.n.r.: Jaco van Putten, Joost van Wijnen en Tsjeerd Visser.
De kandidaten van ChristenUnie-SGP. Achterste rij v.l.n.r.: Hans Lok, Nelleke Hegeman-Mekking, Wim Oosterwijk, Harke Dijksterhuis, Marina Lanting, Menno Aman en Hilbrand Rozema. Voorste rij v.l.n.r.: Jaco van Putten, Joost van Wijnen en Tsjeerd Visser. Matthias van Bloemendaal, Raak Media

ChristenUnie-SGP presenteert kandidatenlijst

29 november 2021 om 11:16 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK De Nijkerkse afdelingen van ChristenUnie en SGP hebben in hun laatste ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande maart vastgesteld. Eerder werd al bekend dat zittend wethouder Harke Dijksterhuis de lijst aan zal voeren. Collega-wethouder Wim Oosterwijk staat op plek twee van de kandidatenlijst.

De zittende raadsleden Jaco van Putten, Marina Lanting en Hans Lok keren terug in de top van de lijst. Drie mensen die ieder op hun eigen manier zijn verbonden met de kernen Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. ,,Wij willen ons, met onze ervaring als raadslid, vol overtuiging blijven inzetten voor onze inwoners en voor een krachtige samenleving.” 

NIEUWKOMERS De lijst kent een aantal nieuwe gezichten. Nelleke Hegeman-Mekking is 44 jaar en geboren en getogen in Nijkerk. Zij heeft onder andere bestuurs- en stafervaring in het onderwijs en de jeugdzorg. Menno Aman (58) heeft veel financiële ervaring en werkt voor een stichting die onder andere dak- en thuisloze mensen helpt hun leven weer op orde te krijgen. 

Ook Joost van Wijnen (34) weet, mede door zijn werk als beleidsadviseur sociaal domein bij de gemeente Lelystad, als geen ander dat inwoners soms even een steun in de rug nodig hebben. Die zorg voor mensen om hen heen bindt hen samen: ,,Wij hebben er erg veel zin in om met de fractie van de ChristenUnie-SGP onze lokale betrokkenheid vorm te geven.”

Meer nieuws in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vind je op www.stadnijkerk.nl en op het platform Kiezen voor Nijkerk. Laat ons ook weten wat jij belangrijk vindt binnen de lokale politiek! Vul hier de poll in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie