Kandidaten PRO21 Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Voorste rij: Shemara Ooijevaar, Mathias van Veen, Irene Moes (lijsttrekker), Tom Kortink. Achterste
rij: Jikke Eikelboom, Rinus van Hofweegen, Alex Craenen, Fatima Laghmouchi. Niet op de foto staan:
Adinda van de Beek en Hatice Ozan.
Kandidaten PRO21 Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Voorste rij: Shemara Ooijevaar, Mathias van Veen, Irene Moes (lijsttrekker), Tom Kortink. Achterste rij: Jikke Eikelboom, Rinus van Hofweegen, Alex Craenen, Fatima Laghmouchi. Niet op de foto staan: Adinda van de Beek en Hatice Ozan. PRO21

Irene Moes is lijsttrekker PRO21

2 november 2021 om 09:17 Politiek Kiezen voor Nijkerk - gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIJKERK Op 1 november hebben de leden van PRO21 ingestemd met de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Irene Moes is gekozen tot lijsttrekker. Ze voert een kandidatenlijst aan met jonge en gedreven nieuwkomers. 

Partijvoorzitter Simone van der Marck is blij dat Irene Moes met haar brede ervaring, kennis en enthousiasme PRO21 in de verkiezingen als lijsttrekker wil aanvoeren. De Nijkerkse Irene Moes is sinds 2014 lid van de gemeenteraad. Vanaf 2018 geeft ze met verve invulling aan de rol van fractievoorzitter in de gemeenteraad. 

KANDIDATENLIJST De belangrijke speerpunten voor PRO21 zijn ook in goede handen bij de kandidaten. Mathias van Veen uit Nijkerkerveen en Tom Kortink uit Hoevelaken zijn de nummers 2 en 3 op de lijst. Mathias wil actief bijdragen aan meer duurzaamheid, meer diversiteit en kunst en cultuur. Tom Kortink richt zich op een beter klimaat en minder sociale ongelijkheid. Rinus van Hofweegen, Shemara Ooijevaar en Adinda van de Beek staan op plek 4, 5 en 6. Rinus is actief in een landelijke jongerenpartij en wil zijn progressieve idealen voor wonen, werk, inkomen en onderwijs ook voor de inwoners van Nijkerk waarmaken. Shemara heeft ruime ervaring met actuele thema’s als ruimtelijke ontwikkeling, natuur, milieu en recreatie. Adinda is gedreven om op te komen voor mensen die het moeilijk hebben en wil hun stem meer laten horen. 

PRO21 is een samenwerkingsverband van D66, GroenLinks en PvdA in de gemeente Nijkerk. De lijst bevat in totaal 20 kandidaten en is te vinden op www.pro21.nl. Begin 2022 presenteert PRO21 het verkiezingsprogramma.  PRO21 is momenteel vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 5 zetels en neemt deel aan de coalitie met wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. 

Meer nieuws in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vind je op www.stadnijkerk.nl en op het platform Kiezen voor Nijkerk. Vul ook hier de verkiezingspoll in.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie