Afbeelding
Foto: Henk Brinkman

CDA wil maatregelen tegen diefstal en beschadigen fietsen op NS-stations

24 januari 2020 om 13:13 Politiek

NIJKERK Een enquête van het CDA onder gebruikers van het station Nijkerk leert dat 36 procent van hen ooit wel eens de dupe is geworden van het stelen van hun fiets of het beschadigen van hun vervoermiddel.

Wijnand Kooijmans

Voor het CDA is dit een te hoog percentage en voor Matthias Blankesteijn dan ook aanleiding namens zijn fractie vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Hierbij richt hij zich op station Hoevelaken.

Blankesteijn wil weten of het college op de hoogte is van het feit dat inwoners overlast ervaren als gevolg van fietsendiefstal en beschadiging van fietsen op beide stations. Het CDA zelf vindt dat aanvullende veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen om deze problematiek tegen te gaan. De partij wil weten of het college deze mening deel.

Zelf vinden de christen-democraten dat permanente camerabeveiliging op het station preventief kan werden om vernielingen en diefstal tegen te gaan. Maar het is voor hen de vraag of het college bereid is voor deze vorm van toezicht te kiezen of dat men andere veiligheidsmaatregelen op het oog heeft.

Blankesteijn wil vooral ook weten op welke termijn het college denkt maatregelen te nemen.

advertentie
advertentie