Film en Lezing: Arctic.
Film en Lezing: Arctic. Arctic by Joe Penna

Dit is er de komende week te doen in de gemeente

15 januari 2020 om 18:37 Activiteiten

NIJKERK] Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

16 januari 2020

Nijkerk

Inloophuis in de Kruiskerk
9:30 Venestraat 44

Lezing over de 'Oude Kruiskerk'. Een (lange) wandeling maken (afstand in overleg). Spelletjes, koersballen of handwerken. Om 11.45 uur is er een erwtensoep-maaltijd waar iedereen ook van harte welkom is. Bij een vervoersprobleem: inloophuis.donderdag@kruiskerknijkerk.nl.

Film en Lezing Arctic
18:45 Frieswijkstraat 99

Een spectaculair verhaal over de vergeten Nederlandse KNMI-poolexpeditie van 1882-83. Een man is gestrand op de noordpool en overleeft in de hoop op redding. Wat zijn redding had kunnen zijn eindigt in een ernstig ongeluk waarbij hij het leven van één van de twee inzittenden kan redden. Hij beslist met zijn zwaargewonde metgezel er op uit te gaan in de hoop op redding. Het wordt een bizare tocht... Voor de kaartjes voor de filmavonden die samen met de VUN georganiseerd worden, gelden aangepaste toegangsprijzen. De combinatieticket en filmtickets kunnen op www.bibliotheeknijkerk.nl besteld worden.

17 januari 2020

Nijkerk

Bingo voor Prinses Maxima Centrum
19:30 Henri Nouwenstraat 8

Het Corlaer Cyclingteam houdt een bingo voor het goede doel: Het Prinses Maxima Centrum. Er zijn leuke prijzen te winnen en de kosten zijn 10 euro voor vijf spannende bingo rondes. Het team gaat uiteindelijk de uitdaging aan om 800 kilometer te (race)fietsen voor een goed doel.

Gratis kennismakingslessen line dance
14:15, Frieswijkstraat 97

De Unie van Vrijwilligers Nijkerk (UVV) houdt nog drie gratis kennismakingslessen voor haar activiteit line dance op de vrijdagen 17, 24 en 31 januari in het UVV-gebouw In &/entree. Eerst wordt gekeken naar de bestaande groep line dancers en vanaf 15.00 uur volgt een gratis les. een partner is niet nodig en naast country & western wordt salsa ten gehore gebracht. Meer informatie: www.uvv-nijkerk.nl.

18 januari 2020

Nijkerk

Starten met hardlopen
9:00-10:30, Hassemanpad

Atletiekvereniging Nijkerk (AVN) organiseert weer een starterscursus hardlopen. Iedereen die het nieuwe jaar actief wil beginnen, kan zich aanmelden. In groepsverband leren zij de basis en wordt toegewerkt naar 5 kilometer aaneen hardlopen. Ervaren trainers zorgen voor goede begeleiding en het voorkomen van blessures. De cursus vindt plaats op zeven zaterdagochtenden, deelname kost 35 euro. Aanmelden via info@avnijkerk.nl of tel. 06-49044621. Alle lessen starten vanaf het AVN-clubgebouw aan het Hassemanpad in Nijkerk. Na afloop van de beginnerscursus kan drie keer worden meegetraind met de club. Wie daarna lid wordt, krijgt het cursusgeld in mindering.

Nieuwjaarsconcert Christelijk Streekmannenkoor
20:00, Dominee Kuyperstraat 2

Het Christelijk Streekmannenkoor NW-Veluwe, Nijkerk houdt zijn Nieuwjaarsconcert in De Fontein. Het is hen gelukt om de Urker Mans Formatie en The Martin Mans Band vast te leggen. De Urker Mans Formatie is een groep van twaalf zangstemmen en muzikale solisten. The Martin Mans Band zorgt met Jantine Kalkman (trompet), Stephanie Francke (saxofoon), Martin Snel (drums) en Mark Brandwijk (vleugel) voor een muzikale invulling. De organist op het kerkorgel is Bastiaan Stolk. Kaarten zijn voor 15 euro verkrijgbaar bij Boekhandel Den Hertog (Frieswijkstraat 6) en Drogisterij en Parfumerie Nijkerk, Paasbos; in Nijkerkerveen bij: J. de Groot, Van Rootselaarstraat 16; bij leden van het koor en via www.streekmannenkoor.nl.

19 januari 2020

Hoevelaken

Zondagmiddagpodium met Adriaan Schipper
15:00 Meerveldlaan 22

Wegens het grote succes van het zondagmiddagpodium in Hoevelaken zijn er extra optredens gepland in januari, februari en maart. Deze middag komt Adriaan Schipper zingen. Hij brengt een gevarieerd programma van leuke en bekende liedjes van lang en minder lang geleden. Natuurlijk Nederlandstalig maar ook Engelstalig, van smartlap tot country en nog veel meer. Wat bekend klinkt, mag meegezongen worden, maar het hoeft niet.

20 januari 2020

Nijkerk

Walk and Talk Nijkerk; workshop tevredenheid
9:30-11:30 Frieswijkstraat 99

In de workshop 'De weg naar tevredenheid' wordt inzicht gegeven in tevredenheid, de effecten daarvan en op welke wijze bezoekers meer tevredenheid in hun (werk)leven kunnen realiseren. Walk and Talk is een maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij de bibliotheek. Drs. Arjen Sernee van Via Mentalis Consultancy heeft zijn ervaringen als psycholoog de afgelopen twintig jaar gebundeld in een psychologisch E-Learning programma en boek. Tijdens de workshop wordt ingegaan op oorzaken van je denken en gedrag. Na de inleiding kunnen ervaringen worden uitgewisseld en contacten worden gelegd. Deelname is gratis, net als het kopje koffie of thee.

Nijkerk

Mantelzorgcafé
14:30-16:30 Oranjelaan 56-58

Elke derde maandagmiddag van de maand vindt het Mantelzorgcafé plaats in Restaurant Prins Heerlijk. De middag heeft een vaste opzet: een inloop vanaf 14.30 uur, van 15.00-16.00 uur een gastspreker met een thema en een uitloopmogelijkheid voor napraten tot uiterlijk 16.30 uur. Deelname is gratis en opgeven is noodzakelijk. Deze middag vertelt Hetty van Berkum (De Pol) over hoe het gedrag van mensen kan veranderen nadat zij een cva/beroerte hebben gehad. Meer informatie via Sigma: 033-2474830.

22 januari 2020

Nijkerk

Film: Three Identical Strangers
19:30 Frieswijkstraat 99

New York, 1980: drie jongens die complete vreemden van elkaar zijn, ontdekken per ongeluk dat ze een identieke drieling zijn. De vreugdevolle reünie van de 19-jarige jongens brengt hen internationale aandacht en roem. De broers worden vrienden en openen samen een succesvol restaurant. Maar welk geheim gaat schuil achter het verhaal van deze drieling. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Kaarten (7 euro inclusief kopje koffie of thee) via www.bibliotheeknijkerk.nl of in de bibliotheek.

23 januari 2020

Nijkerk

Muzikale boeklezing 'Genade' Mirjam Vriend
19:30 Frieswijkstraat 99

Een muzikale boeklezing 'Genade' door auteur en actrice Mirjam Vriend met muzikale begeleiding door celliste Eva van de Poll en Tjakina Oosting. Op 7 oktober verscheen de nieuwe psychologische roman Genade van Mirjam Vriend. Deze roman, met autobiografische elementen, speelt zich af in de wereld van de klassieke muziek en gaat over een jonge vrouw die zich probeert te ontworstelen aan de ballast van haar familie. Daarnaast is Mirjam 'ervaringsdeskundige' op de thema's van haar boek en verwerkt deze ervaringen in haar lezing en nagesprek. Gratis toegang, maar aanmelden via www.bibliotheeknijkerk.nl wordt wel gevraagd.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie