Afbeelding
Gerrit Steen

Rode ruiters maken zich op voor de Slipjacht

20 januari 2020 om 06:35 Overig

HOEVELAKEN Als de weersomstandigheden het toelaten zal op zaterdag 25 januari de jaarlijkse Slipjacht Hoevelaken plaatsvinden. Tijdens dit schouwspel zullen ruiters in rode jassen achter een meute Ierse Kerry Beagles rijden die over de landerijen rond Hoevelaken het kunstmatige spoor van de vos volgen. Dit jaar zullen de ruiters en honden vanaf Manege de Hogenbrink naar het Van Aalstplein lopen, waar ze omstreeks 13.00 uur officieel welkom geheten zullen worden.

Gerrit Steen

De Slipjacht Hoevelaken wordt dit jaar voor de 41e keer gehouden. Voorzitter Gert Davelaar is samen met de overige bestuursleden en de vele vrijwilligers al weken druk met de organisatie voor dit jachtspektakel. Ongeveer veertig boeren en landeigenaren in Hoevelaken, Stoutenburg, Achterveld, Terschuur en Nijkerkerveen stellen hun land beschikbaar als jachtgebied voor de ruiters en honden.

De hele slipjacht bestaat uit drie runs met trajecten van circa zes á zeven kilometer. Tussentijds zijn er runstops en is de Sherry stop. Bij deze stop wordt een intens gevoel van saamhorigheid ervaren en zijn alle deelnemers van de partij, ruiters, sliptrekkers, routebewakers en toeschouwers. De jacht eindigt met de zogeheten 'Kill'. De honden worden beloond met een heuse koeienpens.

De slipjacht kan het beste per fiets gevolgd worden. Meefietsen kan met een gids die hen naar de beste kijkplaatsen brengt. Bij veel regen komen er aanpassingen in het parcours. Bij vorst (harde bodem) en sneeuwval gaat het evenement niet door. Het is verstandig om hiervoor de website en de Facebookpagina in de gaten te houden. Voor verdere inlichtingen kan contact opgenomen worden met Gert Davelaar via 06-23769164.

Het programma ziet er als volgt uit:

12.00 uur Ontvangst jachtruiters en genodigden in Manege De Hogenbrink (Hogebrinkerweg 44).
12.55 uur Jachthoornblazers, ontvangst genodigden, sprekers en stirrup-cup op het Van Aalstplein Hoevelaken.
13.15 uur Vertrek naar 1e run.
13.30 uur Start 1e run Koedijkerweg.
14.05 uur Start 2e run Emelaarseweg.
14.35 uur Sherrystop 'Groot Westenveld'.
15.15 uur Start 3e run boerderij Overbeek Terschuur.
15.55 uur Einde 3e run met kill achter Manege De Hogenbrink.
16.00 uur Afterhunt in de kantine van Manege De Hogenbrink.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie