Afbeelding
Kees van den Heuvel

Familie Bos wint Playstation in vuurwerkactie

14 januari 2020 om 16:05 Natuur en milieu

NIJKERK Tijdens de vuurwerkactie van de gemeente Nijkerk, waarbij zakken met vuurwerk zijn ingeleverd, is de familie Bos uit Nijkerk winnaar geworden van de Playstation 4. Wethouder Harke Dijksterhuis overhandigde de eerste prijs aan Marieke, Evelien en Ruben Bos.

Ook werden VVV-bonnen, een dartsbord, een kegelarrangement en een abonnement bij een sportschool in Hoevelaken uitgereikt. Dit jaar is in totaal 596 zakken vuurwerk ingeleverd. Dat komt neer op circa 17.000 liter vuurwerk en dat is meer dan vorig jaar. De jongeren werden ook gevraagd hoe zij dachten over een vuurwerkverbod. Daar werd negatief op geantwoord, zelfs al zijn de kat en de hond niet altijd gecharmeerd van al dat geknal: ,,Het boeit me niet dat de kat en hond bang zijn. We hebben toch geen poes", was het antwoord.

ONGELUKKEN Harke Dijksterhuis is blij met de betrokkenheid van de inwoners. ,,Het is de tiende keer dat we de vuurwerkactie houden. Elk jaar doen er meer mensen mee met de actie om het afval van vuurwerk in te zamelen. Ik waardeer dat enorm. Zo zorgen we er samen voor, dat onze omgeving er weer netjes uitziet. En bovendien voorkom je op deze manier ook ongelukken met vuurwerk op de dagen na Oudjaarsavond."

Het boeit me niet dat de kat en hond bang zijn. We hebben toch geen poesDe meeste vuurwerkresten werden ingezameld in het centrum van Nijkerk, namelijk 1420 kilogram. In Corlaer was dat 1190 kilo, in Paasbos 880 kilo, in Hoevelaken 630 kilo en in Nijkerkerveen 210 kilo vuurwerkafval.

WINNAARS De wethouder verzorgde ter plekke de loting van de prijzen. De winnaars zijn: eerste prijs: Familie Bos (Nijkerk); tweede prijs Nadia van de Poll (Nijkerk); derde prijs Justin van Putten (Nijkerk); vierde prijs Siebe Holl (Nijkerk); vijfde prijs Jolijn Doppenberg (Nijkerk); zesde prijs Milan Flos (Nijkerkerveen) en de zevende prijs Jayden van Drie (Hoevelaken).

De jaarlijks terugkerende campagne is bedoeld om slachtoffers door vuurwerkafval te voorkomen. Een groot aantal vuurwerkongelukken gebeurt op nieuwjaarsdag. Jonge kinderen gaan dan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het opnieuw af. Voor elke ingeleverde vuilniszak met vuurwerkrestanten ontvingen de mensen één lot.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie