Aeres Nijkerk houdt een open dag op zaterdag 25 januari.
Aeres Nijkerk houdt een open dag op zaterdag 25 januari. Ja'eli

Wat is er te doen in en om Nijkerk dit weekend?

22 januari 2020 om 12:30 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

22 januari 2020

Nijkerk

Film: Three Identical Strangers (foto)
19:30 Frieswijkstraat 99

New York, 1980: drie jongens die complete vreemden van elkaar zijn, ontdekken per ongeluk dat ze een identieke drieling zijn. De vreugdevolle reünie van de 19-jarige jongens brengt hen internationale aandacht en roem.

De broers worden vrienden en openen samen een succesvol restaurant. Maar welk geheim gaat schuil achter het verhaal van deze drieling. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Kaarten (7 euro inclusief kopje koffie of thee) via www.bibliotheeknijkerk.nl of in de bibliotheek.

23 januari 2020

Nijkerk

Muzikale boeklezing 'Genade' Mirjam Vriend
19:30 Frieswijkstraat 99

Een muzikale boeklezing 'Genade' door auteur en actrice Mirjam Vriend met muzikale begeleiding door celliste Eva van de Poll en Tjakina Oosting. Op 7 oktober verscheen de nieuwe psychologische roman Genade van Mirjam Vriend.

Deze roman, met autobiografische elementen, speelt zich af in de wereld van de klassieke muziek en gaat over een jonge vrouw die zich probeert te ontworstelen aan de ballast van haar familie. Daarnaast is Mirjam 'ervaringsdeskundige' op de thema's van haar boek en verwerkt deze ervaringen in haar lezing en nagesprek. Gratis toegang, maar aanmelden via www.bibliotheeknijkerk.nl wordt wel gevraagd.

24 januari 2020

Nijkerkerveen

Ontmoeting met Gonnie
10:00 Van Noortstraat 36

Met Gonnie op de foto in de bilbiotheek: Gonnie is een gansje, een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Kinderen die haar willen ontmoeten zijn welkom in de bibliotheek van Nijkerkerveen. Een gratis activiteit, inclusief iets te drinken en wat lekkers. Aanmelden is wel nodig en kan via de website www.bibliotheeknijkerkerveen.nl.

Hoevelaken

Ontmoeting met Gonnie
15:00 Meerveldlaan 2
2
Met Gonnie op de foto, zie vorige activiteit. Aanmelden is wel nodig en kan via de website www.bibliotheekhoevelaken.nl.

25 januari 2020

Nijkerk

Open dag Aeres Nijkerk
9:30-13:30 Luxoolseweg 1

Voor wie op zoek is naar een kleinschalige, actieve, middelbare school voor een VMBO- of MBO-opleiding, opent Aeres haar deuren. Geïnteresseerden kunnen kennis maken met alle vakken en keuzedelen, de school, de docenten, maar ook met andere leerlingen of studenten. Aanmelden voor het vmbo: www.aeresvmbo.nl/nijkerk/kom-sfeer-proeven. Aanmelden voor het mbo: www.aeresmbo.nl/nijkerk/kom-sfeer-proeven.

Nijkerkerveen

Samen prutsen met techniek
10:00 Van Noortstraat 36

Voor het eerst in de Bibliotheek Nijkerkerveen: een workshop voor ouders en kinderen van 6 tot 12 jaar met interesse voor techniek. De Roboc@r is aanwezig. De toegang is gratis, evenals de koffie of thee. Aanmelden is nodig en kan via de website www.bibliotheeknijkerkerveen.nl.

Nijkerk

De wereld van Edward Grieg (foto)
16:00 Van Reenenpark 23
Het Voice Company kamerkoor geeft een middagconcert in de Vredeskerk aan het van Rhenenpark. Kaarten (15 euro) zijn verkrijgbaar bij boekhandel Roodbeen, Den Hertog en Bruna in Nijkerk en in de kerk.

26 januari 2020

Nijkerk

Zondagmiddagpodium met Henk Boogaard
15:00 Frieswijkstraat 99

De Bibliotheek organiseert om de week een zondagmiddagpodium. Een gezellige middag voor iedereen. Deze zondag is Henk Boogaard te gast. Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen. Bij het vertolken van zijn eigen wijsjes begeleidt hij zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar. Omdat bij Henk de taal zo centraal staat, komt zijn performance het beste tot zijn recht bij een aandachtig gehoor. Gratis toegang voor leden en niet-leden.

27 januari 2020

Nijkerk

Creatief uiten van rouw en verlies
19:30-21:00 Moorselaar 69

Over het verlies praten is soms moeilijk. Door iets te maken, verbeeld een rouwende gevoel en kan hij of zij ook terugkijken op mooie momenten. Deze bijeenkomst wordt begeleid door Edith Brink, beeldend coach en creatief docent. Zij helpt deelnemers deze avond verder op weg. De kosten zijn 5 euro per persoon. Aanmelden via de website www.bibliotheeknijkerk.nl of tel. 033-2451756.

30 januari 2020

Nijkerkerveen

Film: Lion King (foto)
19:30 Van Noortstraat 36

Deze Disney 'live action-film' gebruikt baanbrekende filmtechnieken, waardoor de geliefde personages van een klassieker op een bijzondere manier tot leven komen.

Opnieuw spelen leeuwenkoning Musafa en zijn zoon Simba de hoofdrollen. Scar, broer van de koning, gaat de strijd aan om het koningschap en beraamt een vreselijk plan. Simba wordt verbannen en knoopt vriendschap met twee rare snuiters. Samen met hen leert Simba wat echt leiderschap is. Winnaar van de Diverse Peoples Choice award. Tickets (7 euro inclusief een kop koffie) zijn online te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop bij de bibliotheek.

3 februari 2020

Hoevelaken

Cursus Valpreventie
12:00 Sportweg 25

Oefentherapie Cesar Hoevelaken houdt in samenwerking met Sigma Nijkerk de cursus valpreventie in de Kopperhof/Stoutenborgh. De cursus bestaat uit acht lessen voor 56 euro. De cursus wordt gegeven door twee oefentherapeuten Cesar en tevens docenten Scholing in Balans.Tijdens de cursus worden deelnemers bewust gemaakt hoe vallen voorkomen kan worden.

Nijkerk

Lezing: Van wie is de natuur nu eigenlijk? (foto)
19:30 Frieswijkstraat 99

Van wie is de natuur nu eigenlijk? Voor het beantwoorden van deze vraag neemt Matthijs Schouten luisteraars mee naar diverse culturen en godsdiensten, waarin mensen zich verschillend verhouden tot hun leefomgeving. Milieufilosofen brachten het begrip grondhouding naar voren.

In een grondhouding ligt besloten hoe mensen zichzelf in relatie tot de natuur zien en hoe ze vinden dat ze met de natuur dienen om te gaan. Vinden ze dat ze over de natuur moeten heersen? Dat ze eigenaar van de natuur zijn? Of rentmeester? Of een partner? De lezing gaat in op verschillende typen grondhoudingen en onderzoekt de relatie tussen een grondhouding en de dagelijkse handelingspraktijk. De toegang bedraagt 7,50 euro per persoon, aanmelden bij de VUN.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie