Afbeelding
Harry Koelewijn

Nieuwe voorzitter voor Sociaaldomeinraad

17 augustus 2019 om 12:12 Politiek

NIJKERK Zeger de Haan wordt de nieuwe voorzitter van de Sociaaldomeinraad. Hij is daarmee de opvolger van Evert Wulfsen die afscheid heeft genomen.

Wijnand Kooijmans

De nieuwe voorzitter wordt betrokken bij de vorming van en samenstelling van de nieuwe raad. In het kader daarvan voert hij aanstellingsgesprekken met de nieuwe kandidaten die geïnteresseerd zijn om als lid toe te treden en voert hij verkennende gesprekken met de huidige leden.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de benoeming van De Haan. Volgens hen gaat om een deskundig persoon met bestuurlijke, leidinggevende en coachende ervaring die in staat is een team te bouwen en op diverse niveaus een intermediaire rol kan spelen.

Aan de selectieprocedure is door drie kandidaten deelgenomen. De sollicitatiecommissie bestond uit twee leden van de sociale domeinraad en drie beleidsadviseurs van de gemeente Nijkerk. Daarna hebben de wethouders Nadya Aboyaakoub en Harke Dijksterhuis nog een gesprek gevoerd met De Haan.

Volgens het college heeft de Haan als arts, directeur, bestuurder brede ervaring opgedaan in verschillende organisaties van zorg en welzijn. Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt uit de diverse vrijwillige werkzaamheden en nevenfuncties onder meer op het gebied van vluchtelingenzorg in binnen en buitenland.

De nieuwe raad moet uiterlijk eind 2019 definitief zijn samengesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie