Afbeelding
Lieke Bielderman

Cabaretfestival opent deuren voor Hoevelaker Thjum Arts

18 februari 2020 om 14:09 Podiumkunsten

HOEVELAKEN De in Hoevelaken opgegroeide Thjum Arts stond afgelopen weekend in de finale van het Leids Cabaretfestival. De jonge cabaretier boekte succes, sloeg zich door de voorrondes en halve finale heen, maar in de finale greep hij helaas net naast de titel.

,,Het was een heel leuk festival. Ik heb drie keer kunnen knallen in de Leidse Schouwburg", vertelt Arts. ,,De week was heel pittig, want hoe kun je van kunst - wat cabaret is - een wedstrijd maken? Ik moest strijden tegen mensen met dezelfde droom als ik. Dat voelt niet natuurlijk. Je gunt het hen ook." Het was mentaal een uitputtingsslag, maar tegelijkertijd vond Arts het een onvergetelijk leuke beleving. ,,Het was uiteindelijk wel een beetje zuur dat ik net naast de titel greep." 

TOURNEE Zijn deelname aan het cabaretfestival heeft hem echter geen windeieren gelegd. Samen met zijn twee medefinalisten begint Arts op 4 maart aan hun tournee langs de theaters in Nederland. Arts: ,,We zullen ruim veertig theaters aandoen door heel Nederland en zullen grote studentensteden als Utrecht aandoen. Het is een mooie tijd om een boekingsbureau te vinden en om te bouwen aan een avondvullende voorstelling, om die in de theaters te kunnen brengen."

Meer weten over de jonge cabaretier? In dit (premium) artikel vertelt Arts meer over zijn deelname aan het cabaretfestival, zijn eigen werk en zijn toekomstdromen. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie